6 изненадващи неща, които можете да почистите с таблетки за съдомиялна


6 изненадващи неща, които можете да почистите с таблетки за съдомиялна
Снимка: iStock

Таблетките за съдомиялна машина са създадени да се справят с твърда вода, да премахват петна и да разграждат мазнините от храни, богати на протеини, което обяснява защо те са ефективни за почистване не само на съдове. Това означава, че може да обмислите да вземете таблетки за съдомиялна машина, дори и да не притежавате такава.

Ето 6 изненадващи неща, които можете да почистите с таблетки за съдомиялна

1. Вратата на вашата фурна

Винаги е трудно да се справите с прегоряла храна - особено ако е от вътрешната страна на вашата фурна. Използвайте таблетка за съдомиялна машина, потопена в топла вода, за да изтъркате с лекота стъклото и вратата на вашата фурна.

2. Обгорени тенджери и тигани

По същия начин, по който действа върху вратата на вашата фурна, таблетката за съдомиялна почиства с лекота загорели тигани и тенджери. Въпреки че със сигурност има други методи, този работи, когато сте отчаяни.

Вижте още: Груби грешки при използването на съдомиялна машина

3. Отпечатъци от чай и кафе

Ако кафето може да се използва за боядисване на текстил, по-добре повярвайте, че то ще остави петна по чашите ви, ако не бъдат изплакнати веднага. Петната може да са трудни за премахване и може да изглежда, че са тук, за да останат, но всичко, което е необходимо, е топла вода (напълнете съда до 3/4) и таблетка за съдомиялна машина (или парче!). След час трябва да можете да изплакнете всички петна с гореща вода. Опитайте този удобен трик и с вази за цветя, гарафи и бутилки.

4. Кофата за боклук

Кофите за боклук са неприятни, но не трябва да са отвратителни. Незабавното избърсване на остатъците от храна, които се разливат върху капака или намират пътя си към дъното, ще поддържа кошчето относително чисто, но е добра идея да го измивате поне два пъти годишно. Най-лесният начин да направите това: Напълнете кошчето възможно най-високо с топла вода и пуснете вътре таблетка за съдомиялна машина. Оставете да се разтвори, след това изчакайте един час, преди да изплакнете с гореща вода.

Вижте още: Имате миялна машина? Трябва да знаете тези 4 трика

5. Мивката

Удивително е колко бързо дъното на мивката ви може да започне да изглежда мръсно. Ожулвания от тенджери и тигани и оцветяване от тъмни течности могат да направят дори най-чистата мивка да изглежда мръсна. Просто пуснете малко топла вода в мивката и разтрийте таблетката за съдомиялна с ръка в ръкавица. След като изглежда лъскава и нова, изплакнете с топла вода.

6. Мазни петна

Ако от колата ви потекло масло в гаража или на улицата, таблетка за съдомиялна машина може да ви помогне да премахнете петното. След като цялото масло се абсорбира (котешка тоалетна или царевично нишесте вършат чудесна работа), намокрете мястото и използвайте таблетка за съдомиялна машина, за да изтъркате около петното. В зависимост от размера на разлива може да се окаже, че трябва да използвате няколко таблетки. Оставете препарата да престои върху петното за около половин час, след което изплакнете с топла вода.

За безопасност: Винаги носете предпазни ръкавици, когато работите с почистващи продукти и избягвайте вдишването на изпарения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама