5 начина да внесете по-ярки цветове в дома си


5 начина да внесете по-ярки цветове в дома си
Снимка: iStock

Независимо дали сте майстор на максимализма, който иска да набере жизненост, или минималист, който би искал да експериментира с нещо малко по-ярко, има цяла гама от начини да включите по-смели нюанси във вашето пространство. Ето 5 свежи идеи за домашния интериор.

Започнете с малко

За тези, които искат да експериментират с нюанси, по-смели от зоната им на комфорт, започнете с по-малки неща – като възглавници и малки аксесоари. Това може да се отнася и за вида и размера на пространството, в което се въвеждат тези цветове. Хората често се притесняват да използват смели цветове в малки пространства, но опитайте и ще останете приятно изненадани.

Вижте още: Топ 5: Най-емблематичните тапети на всички времена (СНИМКИ)

Компенсирайте липсата на естествена светлина

Добра стратегия е да добавите живи палитри в малки пространства без много естествена светлина, тъй като това ги прави по-уютни и интересни. Помислете за областите, в които искате да внесете малко допълнителен цвят, които ще привлича вниманието.

Играйте с това как цветовете си взаимодействат

Гравитирайте към една подчертано смела палитра. Може всъщност да опитате да съпоставяте цветове, които първоначално може да изглеждат силно контрастиращи. Заложете на дръзко съчетание на нюанси, материали и текстури.

Помислете за нюансите

Особено вълнуващ е начинът, по който съчетавате цветовете. Те наистина създават впечатлението за пространство, така че трябва да се вземете предвид нюансите много внимателно; зеленото може да се усеща свежо като капка лайм в коктейл, но може да се усеща и отвратително! Човек трябва да помисли и за светлината, в която седи. Дневната светлина се променя през деня и цветът ще се променя с нея.

Вижте още: 7 хитри начина да направите дома си по-луксозен, без да харчите

Създайте привлекателна фокусна точка

Смелите цветове привличат вниманието и следователно могат да се използват за създаване на фокусна точка в стаята. Това помага при подчертаване на области или елементи като акцентна стена, мебел или произведение на изкуството. Те също ни позволяват да добавим индивидуалност и характер, правейки пространството по-уникално.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама