4 зеленчука, които да засадите през юли


4 зеленчука, които да засадите през юли
Снимка: iStock

Лятото вече е тук, което означава, че повечето градинари ще прекарват времето си навън, наслаждавайки се на топлото време - но също така е чудесна възможност да засадите някои култури.

Юли е идеалното време, тъй като слънцето ще свърши по-голямата част от тежката работа по това време на годината, така че можете да се наслаждавате на градината си, като същевременно бързо отглеждате зеленчуци.

Сега е най-доброто време за отглеждане на много салатни зеленчуци, тъй като топлата почва и по-дългите дневни часове означават, че те ще покълнат по-бързо и ще растат бързо.

Какво лесно да отгледате във вашата градина този юли

1. Листни зеленчуци

Листните зеленчуци могат да бъдат лесни за отглеждане през юли, тъй като могат да бъдат готови само четири до шест седмици след засаждането.

Всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че почвата е добре дренирана, влажна и подхранена с компост, за да гарантирате, че листните зеленчуци процъфтяват бързо.

Има много разновидности, от които да избирате, като зелена салата, спанак, къдраво зеле и манголд, така че ще имате прясна хрупкава салата директно от градината за нула време.

2. Френски боб

Френският боб е лесен за засяване през лятото, тъй като не изисква опорни конструкции, както другите бобови растения, и има тенденция да узрява много по-рано.

Може да бъде засаден директно в почвата и ще даде обилна реколта, стига да се полива обилно и да му се дава поне шест до осем часа слънчева светлина всеки ден.

Ако изберете правилния вариант, френският боб може да бъде готов за прибиране на реколтата само седем до осем седмици след засаждането.

3. Алабаш

Алабашът е идеален за добавяне към яхнии, супи и къри, тъй като има леко сладък и пиперлив вкус. Трябват му само около 50 до 60 дни след засаждането за прибиране на реколтата.

Поставете семената на алабаша в добре дренирана, но постоянно влажна почва и се уверете, че културата получава поне шест часа слънце на ден, за да сте сигурни, че расте бързо.

4. Копър, кориандър и магданоз

Отглеждането на някои подправки през лятото е много лесно, тъй като те могат да бъдат засадени в контейнер и след това оставени на слънчева част от градината.

Уверете се, че контейнерите са добре дренирани и задържат добре влагата и ще имате много подправки за бране за нула време.

Копърът и кориандърът обикновено могат да се берат само четири до шест седмици след засаждането, но магданозът ще отнеме малко повече време и обикновено отнема осем до 12 седмици, за да достигне зрялост.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама