4 тайни за почистване, които само професионалистите знаят


4 тайни за почистване, които само професионалистите знаят
Снимка: iStock

Искате ли да имате безупречно чист дом, ето няколко тайни, които използват професионалистите. 

Блясък на неръждаема стомана със зехтин

Пръстови отпечатъци има из целия ви хладилник? Използвайте капка олио (зехтин или дори бебешко олио ще свърши работа) върху хартиена кърпа, за да лъснете неръждаема стомана, за да се отървете от всякакви пръстови отпечатъци и да запазите повърхността по-чиста за по-дълго време. Полирайте с маслото и избършете излишното с чиста хартиена кърпа. Този трик е магия.

Отстранете петна с бял тебешир

Дръжте парче бял тебешир в пералното помещение, за да търкате петна от мазнина и да абсорбирате маслото. Изперете както обикновено и парчето трябва да излезе чисто. Това трябва да свърши работа с масло, дресинг за салата, готварско олио и др. Нямате тебешир под ръка, но имате нужда от незабавно решение? Извадете царевичното нишесте или бебешката пудра и поръсете върху петното, оставете да престои 10 минути, за да попие маслото, и изперете.

Почистете прозорците с царевично нишесте

Добавете една чаена лъжичка царевично нишесте към чаша оцет и чаша вода и резултатите са невероятни. Стъклото става толкова лъскаво и кристално чисто. Царевичното нишесте е вълшебната съставка – това е много фин естествен абразив, който помага да се премахне мръсотията и да остави след себе си блясък без следи.

Почистете душ слушалката с оцет

Водните петна и минералните отлагания по крановете и арматурите за баня и кухня са трудни за премахване. Напоете хартиена кърпа или микрофибърна кърпа с бял оцет и я поставете върху отлаганията. Оставете да престои пет до 15 минути, след което избършете. Киселината в оцета разгражда отлаганията, оставяйки вашите кранове блестящи. Използвайте подобен трик за вашата душ слушалка: напълнете найлонова пазарска торбичка с оцет, завържете я около душ слушалката и я оставете за една нощ да кисне. Пуснете душа сутрина, за да изплакнете. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама