4 растения от тропическите гори, идеални за отглеждане в баня


4 растения от тропическите гори, идеални за отглеждане в баня
Снимка: iStock

Мислите да превърнете банята си в мини джунгла? Пищна зеленина, пара, издигаща се като мистична мъгла… Е, може би това е малко далеч, но стайните растения определено могат да добавят спа атмосфера към вашата баня.

Ето растения от тропическите гори за отглеждане в баня:

Спатифилум - още лилия на мира и цвете на мира

Ботаническо име: Spathiphyllum

Лилията на мира обича парната влага, която идва от душа, така че е по-малко вероятно да увехне. Плюс това, не се нуждае от голяма поддръжка – просто пъхайте пръста си в почвата от време на време и поливайте, когато я почувствате суха.

Тя ще ви възнагради с красиви бели цветя и ще ви помогне да почистите въздуха, като премахне неприятности като спори на мухъл.

Съвет за отглеждане:

Докато лилията на мира не се нуждае от много слънце, тя също не може да вирее на пълна тъмнина. Ако вашето растение не получава естествена светлина, не се притеснявайте! Просто го изваждайте от банята от време на време. Преместете го по-близо до прозорец за ярка пауза, след което го върнете обратно, преди да изгори на слънце.

Вижте още: Точно така можете да спасите растенията си от преполиване

Бостънска папрат

Ботаническо име: Nephrolepis exaltata

За разлика от някои растения, изискващи висока поддръжка, бостънският папрат няма да умре, ако забравите да го поливате през ден. Плюс това, неговите каскадни листа добавят това буйно усещане за джунгла, което ще направи вашата баня да изглежда невероятно.

Съвет за отглеждане:

Въпреки че обича влажността, бостънският папрат не е голям фен на пряката слънчева светлина. Така че, намерете място, където получава хубава, непряка светлина. Мислете за това като за четене на книга – ярка светлина, но не толкова ярка, че да наранява очите ви.

Аспидистра (Семейно щастие)

Ботаническо име: Aspidistra elatior

Това е най-доброто растение от тропическите гори за отглеждане във вашата баня. Слаба светлина? Няма проблем. Забравили сте да го поливате със седмици? Ще оцелее. И кой може да пренебрегне неговите прекрасни, наситено зелени, лъскави листа?

Съвет за отглеждане

Баните понякога могат да имат изненадващо лоша вентилация – това може да накара почвата да остане влажна твърде дълго, което не е добре за това растение. Уверете се, че избраната от вас саксия има дренажни отвори, така че излишната вода да изтича.

Вижте още: Тези 5 растения ще донесат щастие в живота ви

Потос

Ботаническо име: Epipremnum aureum

Потосът също е растение от тропическите гори, което е идеално за баня. Парата от душа е перфектна за него и не се нуждае от много естествена светлина, което може да е трудно в баните. То е увиващо се растение и определено ще внесете тропическа атмосфера в помещението.

Съвет за отглеждане

Потосът обича почвата му да изсъхва малко между поливанията. Трябва да проверите почвата, като пъхнете пръста си за сухота, преди да я поливате отново. Преполиването всъщност е врагът, когато става въпрос за това растение.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама