4 неща, които винаги трябва да перете в гореща вода


4 неща, които винаги трябва да перете в гореща вода
Снимка: iStock

Готови ли сте да се заемете с тази голяма купчина пране? Има определени неща, които е хубаво винаги да перете с гореща вода, докато за други това не е препоръчително, тъй като може да доведе до тяхното свиване или избледняване. Затова винаги ви съветваме да прегледате етикета за грижа за дрехата, преди да я поставите в пералнята.

1. Спално бельо и кърпи

Въпреки че може просто да сменяте спалното бельо и хавлиите на вашето домакинство на седмична база, важно е да запомните, че те трябва да се перат в гореща вода всеки път, така че да се чувствате добре относно нивото им на чистота.

Това се дължи на факта, че спалното бельо и хавлиите могат да събират бактерии, прахови акари и други алергени, които горещата вода може да помогне да убие. Трябва да перете спално бельо и кърпи при температура от 50 градуса или по-висока. Използвайте качествен препарат и се уверете, че са изплакнати старателно.

Вижте още: Как да премахнете петна от дезодорант в няколко лесни стъпки

2. Бельо и чорапи

Както при спалното бельо и хавлиите, бельото и чорапите могат да съдържат бактерии, микроби и миризми, които горещата вода може да помогне за отстраняване. Хубаво е да добавите и дезинфектант или оцет, за да сте сигурни, че тези дрехи са изключително чисти.

3. Бебешки дрехи и пелени

Малките със сигурност преминават през много промени в дрехите в даден ден. Бебешките дрехи и платнените пелени трябва да се перат в гореща вода с безопасен за бебето препарат, за да сте сигурни, че нямат бактерии и алергени.

Вижте още: Как правилно да използвате капсулите за пране

4. Облекло за фитнес

Въпреки че синтетичните тъкани, използвани във фитнес облеклата, могат да се перат в студена вода, за да запазят еластичността си, случайните измивания с гореща вода могат да помогнат за премахването на бактериите и миризмите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама