4 грешки със съдомиялната, с които губите време и пари


4 грешки със съдомиялната, с които губите време и пари
Снимка: iStock

Повечето от нас открито биха признали, че би било трудно да живеят без съдомиялна машина. Този уред прави една от най-досадните задачи в дома по-малко стресираща и по-удобна. Но съдомиялните машини имат свои собствени проблеми и е изключително важно да ги използвате правилно, не само в името на възможно най-чисти съдове, но и за да поддържате уредите в изправност. Ето някои от най-честите грешки при миенето на съдове, които може да допускате, както и експертни съвети как да ги поправите.

Предварително изплакване

Има два типа хора - тези, които предварително изплакват и тези, които не го правят. Оказва се, че все пак не трябва да изплаквате предварително съдовете си, преди да ги сложите в машината. Според инструкциите на производителите на съвременните съдомиялни машини съдовете не трябва да се изплакват, преди да бъдат заредени. Ефективните машини, комбинирани с добър препарат за съдомиялни, всъщност работят по-добре с малко мазнина. Така че, пропуснете мивката и спестете време, вода и енергия.

Това обаче не означава, че трябва просто да поставите чиниите в съдомиялната машина направо от масата. От решаващо значение е да премахнете излишните остатъци от храна или сосове. Трябва да направите бързо изплакване, за да се отървете от храната; въпреки това не е необходимо да търкате съдовете преди това.

Вижте още: Не поставяйте тези неща в съдомиялната, голяма грешка е

Миене на неща в съдомиялната машина, които не трябва

Въпреки че на повечето от нас ни се иска да не е така, не всичко е предназначено за почистване в съдомиялна машина. Пластмаса, меламин, фин порцелан и кристал обикновено не са подходящи за съдомиялна машина. Въпреки че вашата съдомиялна машина може да има порцеланова или деликатна настройка, все още може да бъде рисковано. Така че проверете дъната на вашите чинии и чаши за указания. Ако все още не сте сигурни, внимавайте и измийте на ръка.

Избирате грешното място за поставяне

Ако не сте сигурни къде да поставите неща в съдомиялната машина, особено пластмаса, обърнете я и вижте дали има инструкции на производителя. Но ако няма, в по-голямата си част пластмасовите контейнери за съхранение на храна, чаши, малки купи и предмети, подходящи само за горен рафт, се поставят отгоре. Чинии, големи купи и гювечи трябва да се поставят върху долния багажник.

Вижте още: 6 изненадващи неща, които можете да почистите с таблетки за съдомиялна

Неправилно поставяне на прибори

Дръжки нагоре или дръжки надолу? Дръжките е добре да са обърнати нагоре. Това е доста окончателно, особено за домове с деца или където малките помагат, като разтоварват съдомиялната машина. В края на краищата не искате те да се хващат за остриета на ножове или зъбци на вилица и да се наранят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама