3 цветя, които да засадите през юни, за да озарите двора си това лято


3 цветя, които да засадите през юни, за да озарите двора си това лято
Снимка: iStock

Тъй като лятото наближава и започваме да прекарваме повече време на открито, това е идеалният момент да подготвите градината си. Освен да почистите вътрешния си двор, има много неща, които можете да направите, за да добавите цвят - и не, не е твърде късно.

Така че, независимо дали имате малък двор и разчитате на засаждане в контейнери, или разполагате с голям, има изобилие от цъфтящи растения, които да озарят вашето външно пространство.

Ехинацея

Това многогодишно растение е достатъчно издръжливо, за да се засажда от пролетта до есента. Ще внесе дивата природа във вашата градина. Има подобни на маргаритки съцветия. Цветовете са розови, пурпурни или бели с ясно изразен конусовиден диск. Някои сортове са ароматни и привличат пчели и пеперуди.

Ехинацеята обича слънцето и за оптимален цъфтеж е препоръчително да я засадите там, където ще получи поне шест до осем часа пряка слънчева светлина на ден. Но въпреки че се нуждае от много слънчева светлина, тя не е толкова придирчива към почвата, така че можете да я засадите почти навсякъде и да се насладите на красота.

Вижте още: 7 зеленчука, които можете да засадите през юни

Мандевила

Добавете тропическа нотка към задния си двор с мандевила. Тази цъфтяща лоза има цветя, подобни на тромпет. Идва в нюанси на розово, червено и бяло, с по-нови сортове в прасковени и жълти тонове.

Ако търсите растение с ниска поддръжка, дори през лятото, това цвете е идеално за вас.

Обича слънцето и цъфтежът му ще бъде най-добър, когато получава поне осем часа слънчева светлина дневно. Освен това не е прекалено придирчив към почвата. Можете да го отглеждате в почти всяка земя, въпреки че ако имате наистина тежка глина, засаждането му на повдигната леха или с малко допълнително органично вещество може да помогне за предотвратяване на проблеми с корените, ако остане твърде влажно.

Ако имате мандевила, ще трябва да добавите някаква опора, като използвате жици, по които да се катери.

Вижте още: С тези 8 съвета ще се радвате на чудни рози в саксии, всички ще ви завиждат

Ангелония

Ангелонията е топлолюбиво цвете и юни е идеалното време за засаждане. Най-добре се справя на слънчево място, където има поне шест часа пряко слънце на ден. Ангелонията понася голямо разнообразие от почви, но предпочита рН на почвата от 5,5 до 6,2. Почвата, богата на органична материя, ще намали напояването и торенето. Растенията се нуждаят от добър дренаж, за да се предотврати гниене на корените. Ако градинската почва е тежка глинеста, помислете за промяна на почвата, за да подобрите нейната обработка или отглеждайте ангелония в повдигната леха или контейнер.

Ангелонията е доста издръжлива и ще продължи да цъфти през периоди на суша. Поливайте, когато горните няколко сантиметра почва се чувстват сухи. Допълнителната влага е добра, ако растенията имат добър дренаж.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама