2 натурални начина да премахнете плевелите от двора си


2 натурални начина да премахнете плевелите от двора си
Снимка: iStock

Да се ​​отървете от плевелите във вашия двор може да изглежда като предизвикателство, защото те са експерти в намирането на места за растеж. Но не се притеснявайте, не сте беззащитни срещу тях и други инвазивни растения.

Докато най-добрият начин да се отървете от плевелите е да им попречите да растат на първо място, има няколко начина да премахнете тези, които вече са се появили. Разбира се, първият, за който сигурно се досещате, е ръчно. Но ето и 2 други метода да се справите с тях.

Вижте още: Опитните градинари правят това и в градината им няма плевели

Метод #1: Сода за хляб

Содата за хляб може да е всичко, от което се нуждаете за проблемите си с плевелите, особено ако желаете да унищожите тези, растящи близо до декоративни растения, които искате да запазите. Содата бикарбонат е естествен продукт, който няма да замърси вашия имот или озеленяване, а също е безопасен за околната среда.

Содата за хляб или натриевият бикарбонат действа, като претоварва плевела със сол, което го кара да изсъхне чак до корените и да умре.

За да се отървете от плевелите със сода за хляб, намокрете ги с вода и след това поръсете содата върху целия плевел.

Ако имате вътрешен двор с павета или бетонен вътрешен двор, който се е напукал, попречете на плевелите да растат, като изсипете сода за хляб върху повърхността и я пометете в пукнатините. Нанасяйте отново на всеки четири до шест седмици за най-добри резултати. Този метод е най-ефективен през пролетта и есента, но може да работи и през лятото.

Метод #2: Оцет

Оцетът, подобно на содата за хляб, е естествен домакински продукт, който е безопасен за употреба като средство за унищожаване на плевели. Оцетът има оцетна киселина, която извлича влагата от растенията, което ги кара да умрат. Оцетът е изключително бързодействащ и ще доведе до кафяви, изсъхнали плевели в рамките на 24 часа.

Тъй като оцетът е вреден за всички растения, нанесете го с помощта на спрей. Не забравяйте да контролирате всяко прекомерно пръскане, така че оцетът да не повлияе на близките растения.

За по-дълготрайни резултати смесете 2 литра оцет, 1 чаша готварска сол, 1 чаена лъжичка концентриран препарат за съдове и напръскайте всички плевели и пукнатини в двора.

Високата концентрация на сол в тази формула не им позволява да растат отново.

Вижте още: 5 цветя, които се борят с плевелите - задължително ги засадете в градината си

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама