Там, където има сълзи, винаги има надежда


Там, където има сълзи, винаги има надежда
Снимка: iStock

Не се страхувайте от сълзите си. Не се крийте и не бягайте от тях. Там, където има сълзи и страдания, винаги има надежда! Всичко, което ни боли и променя, ни кара да растем и да се борим. Изпитанията помагат да осъзнаем истинската цена на усмивката, любовта и малките радости, които животът дава всеки ден.

Провалите и неуспехите ни се дават не просто така, а за да научим уроци и да станем по-добри. Те само ни правят по-силни, вече не се страхуваме от промени.

Когато плачеш, имаш мотивация да промениш нещо и да надградиш себе си, за да промениш живота си към по-добро. Няма по-добро „гориво“ за промяна от това, което ни доставя тъгата. Става въпрос за тъга, която прониква буквално във всяка ваша клетка и не ви позволява да вдишвате или издишвате.

Дори най-трудните моменти в живота допринасят за промени към по-добро. Страхът и несигурността изчезват сами, ние сме по-решителни и смели от всякога. В крайна сметка всички съмнения и колебания са нищо в сравнение с онова, което предстои.

Там, където има сълзи, има силен характер. Това са истински чувства, които идват от дълбините на нашите сърца. Затова започваме да плачем.

Казват, че само онзи, който знае пълната дълбочина на тъгата, когато сърцето буквално се обърне отвътре навън, разбира какво означава да си човек.

Там, където има сълзи, винаги има живот.

Когато плачем, животът просто кипи и кипи вътре в нас, опитвайки се да се освободи. Дава ни сила и решителност да се борим. Вярваме, че можем да променим всичко, копнеем за промени и сме готови да платим всяка цена за тях. Не забравяйте, че както водата дава живот на всичко на нашата Земя, така и сълзите придават сила, която винаги се крие в дълбините на сърцето ни.

Следователно тъгата и сълзите са необходим компонент от нашия живот. Без тях би било просто невъзможно. Трябва да осъзнаем, че заслужаваме най-доброто, че можем да променим живота си!

Сълзите могат да се сравнят с дъждовните капки, които отмиват всичко. Те не унищожават нашата същност. Напротив, те дават смелост и решителност. Увереност, че след бурята слънцето отново ще изгрее и всичко ще е наред...

Факт е, че дъгата се появява на небето само след буря и дъжд. Следователно дъждът не е причина да забравим, че след тъгата определено ще последва радост.

Не забравяйте, че в края на краищата най-великолепните неща в живота ви, които поразяват паметта ви, се случват точно след лента от преживявания и тъга!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама