Ето защо маратонките имат допълнителна дупка (ВИДЕО)


Ето защо маратонките имат допълнителна дупка (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Смятаме, че нашият интелект ни отличава от другите животински видове, живеещи на нашата планета. Много често обаче не знаем предназначението на дребни неща, с които се сблъскваме ежедневно. Като например - онази допълнителна дупка за връзки в маратонките.

Оказва се, че допълнителната дупка, която е разположена малко по диагонал от това, което повечето хора смятат за най-горната дупка, не е там само за показване. Всъщност тя има гениална цел, която ще направи вашите маратонки много по-удобни.

Вижте още: Ако видите обувки на жица, ето какво означава

Попаднахме на клип в TikTok, събрал повече от 24 000 гледания, в който е обяснено много добре каква е функцията на тази дупка.

И така, за какво служи?

Тя е създадена, за да спре образуването на мазоли. Във видеото може да видите как да завържете маратонките си, така че да направите „заключване на петата“. В крайна сметка, когато обувката спре да се движи в задната част, няма да образува нито пришки, нито мазоли!

Оказва се, че допълнителната дупка за връзката на обувката предлага още едно предимство. Някои родители използват метода за заключване на петата, за да научат децата си как да завързват обувките си сами.

@danbeckeroutdoors What that extra lace hole on your shoes is for #b#blisterfixb#blisterh#hikingb#backpacking ♬ original sound - Dan

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама