Лошите неща не се случват на добрите хора, те създават добри хора


Лошите неща не се случват на добрите хора, те създават добри хора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Сигурно сте чували поговорката "Лошите неща се случват на добрите хора." Замислена сякаш като терапевтична и успокояваща фраза, когато я чуем, няма как да не си зададем въпроса "Кой човек е добър?” Дали това всъщност е начинът, по който протича ежедневието му, или пък преди да отсъдим, трябва да видим реакциите на този човек в нервна обстановка, когато е затрупан от проблеми.

Може би лошите неща не се случват на добрите хора, а създават добри хора. Всичко е живота се основава на различни ситуации и начинът, по който реагираме, ни превръща в хората, които сме. Нашето същество е сбор от всички преживявания и се променя постоянно, защото идват нови и нови. В крайна сметка, те оформят нашите ум и душа.

Когато сте изправени пред поредното житейско предизвикателство, имате два начина да му отвърнете: или го оставяте да ви унищожи, или процъфтявате и ставате по-добър човек.

Инциденти не възпират добрите хора, те ги преосмислят

След някакъв преживян инцидент, най-лесно е да оставите негативните емоции да вземат превес. Но дали не е по-разумно да вложите това кълбо от енергия в нещо градивно и полезно? Това несъмнено е един здравословен начин да се справите с проблема, а ако успеете да помогнете и на някой друг, удовлетворението след това ще си заслужава стократно.

Отхвърлянето не прави добрите хора студени, а благодарни

Твърде много хора се страхуват от отхвърляне и реагират зле, когато изпаднат в такава ситуация. Вместо да ставате студени и мнителни, покажете на хората, които ви обичат, че се интересувате от тях. Така ще имате възможност да оцените истински важните неща в живота.

Провалът не ги стресира, а мотивира

Докато неуспехът в някое начинание може да бъде напълно достатъчен, за да накара даден човек да се откаже, то за други това е истински трамплин. Всъщност, провалът може да ви подтикне да направите големи промени и да излезете от зоната на комфорта си.

Загубата на някой не ги прави слаби, а решителни

Да, това несъмнено е изключително неприятно изживяване и всеки има право на уединение. Повярвайте ни, болката няма да отмине, ако прекарате месеци в самосъжаление. Вместо това, дайте си сметка колко е ценен живота и го живейте до краен предел.

Раздялата не ги кара да губят вяра в любовта, а да търсят нещо по-добро

Това не означава непременно да се впускате в следваща любовна авантюра. Дайте си време, обмислете грешките и оценете стойността си. Когато най-малко очаквате, вашият човек може да се появи и ще е истинска загуба, ако не му дадете шанс заради емоционалния товар, който носите със себе си.

Предателството не ги прави мнителни, а раздаващи се

Няма нищо по-обезпокоително от това да разберете, че човек, на когото държите, е предал доверието ви. Но това не означава, че трябва да загубите вярата си в хората и доброто, дори напротив. Бъдете благодарни на всички ваши близки и приятели, които са до вас в трудните моменти!

Самотата не ги прави самотни, а им помага да разберат кои са

Някои хора просто не могат да бъдат сами и постоянно измислят начини да са сред хора. Но как тогава ще разберат наистина кои са те и какво искат от живота? Един човек първо трябва да разбере и опознае себе си, преди да се опита да разбере друг.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама