Дай си време...


 Дай си време...

Дай си време. Прибери се у дома, дори никой да не те чака там. Остави шумното парти без „последно“ питие. Остави в миналото взаимоотношенията, от които не се нуждаеш, лошите навици, от които си обещаваш да се отръвеш всяка Нова година, депресията, човека който не те обича вече или човека, който ти не обичаш повече...

Не се вкопчвай в нещата и не бъди алчна. Ако не си в състояние да направиш друг човек щастлив, отстъпи назад и му дай шанс да намери любовта в друго лице... Дай си време, за да заобичаш първо себе си.

Дай си време, но не чакай последният момент, защото той може и да не дойде. Ако усещаш, че можеш да промениш дадена ситуация, направи го, не го мисли! Не изчаквай да стане по-лошо, защото под напрежение се взимат най-грешните решения.

Дай си време и не прави дълбоки белези по пътя на живота, които ще ти тежат занапред. Не заразявай душата си с вируса на вината, защото това ще съсипе и ума, и тялото ти. Бъди добър с хората около себе си и не ги мачкай, за да постигнеш успех.

Оценявай собствения си живот повече от колкото другите го правят. Никой няма да те обича повече от самия теб. Дай си време. Не жертвай любовта, времето и живота си за хора, които не могат да видят красотата и истинската ти стойност.

Не е трудно да загубиш себе си, в сравнение с това да се намериш, преоткиреш и да се влюбиш в себе си... може би отново. Затова – дай си време. Дай си време да бъдеш безразсъден, спонтанен и първичен. Но след това намери пътя към себе си. Не жертвай напразно енергията си в опит да помагаш на хора, които не са те молили за помощ. Пази любовта в сърцето си като ценен дар и не позволявай на никой да ти я отнеме.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама