Tory Burch есен/зима 2024: Вдъхновение от абажур и старо палто (ВИДЕО)


Tory Burch есен/зима 2024: Вдъхновение от абажур и старо палто (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Седмицата на модата в Ню Йорк е към своя край, но ревютата определено оставят трайна следа. Дизайнерката Тори Бърч показа в Ню Йорк колекция есен/зима 2024 г., вдъхновена от обикновени предмети като абажур и износено палто, предаде Асошиейтед прес. С тази колекция тя си поставя за цел да предефинира формата на своите модели.

Повече за колекцията

"Започнах с концепцията как да направя ежедневието възвишено", каза Бърч пред Асошиейтед прес в интервю след дефилето.

Тя изрази желание да представи силуета по нов, свеж начин, като използва различни материали и творчески начини за съединяване на шевовете, за да създаде усещане за "лекота".

Вижте още: Carolina Herrera 2023/2024: Красотата като сила и силата като красота (СНИМКИ)

"Бях наистина обсебена от идеята за обем, но не и за тежест", отбеляза дизайнерката.

Емили Ратайковски, Палома Елсесер и Ирина Шейк, която закри ревюто с палто със свободен силует, бяха сред моделите, които представиха 34-те тоалета от колекцията.

Заедно с останалите модели те преминаха по дългия и тесен коридор на Нюйоркската обществена библиотека, показвайки творенията на Бърч, сред които топове и поли от материал, наподобяващ крокодилска кожа, а също палта и рокли с ресни.

"Наистина мислех много за това да работя върху материи, които създават форма - чрез техника на залепване или запечатване на шевове, но да има плат, който да е лек като перо и да прилепва към тялото", каза Бърч.

Въпреки че много от моделите извеждат дизайнeрката от зоната й на комфорт, един от тях се отличава с блуза с качулка и оранжева полата, наподобяваща абажур.

Тори Бърч казва, че яркостта на цвета контрастира с "красивите неутрални тонове" в палитрата на колекцията.

Вижте още: Тренчът на Burberry: Неподвластен на тенденции над 100 години (СНИМКИ)

Креативното използване на изкуствени материи също е важно за дизайнерката. "Имаме яке от изкуствена кожа. Кожата е памучна с покритие, което прилича на крокодил... това е памучна смес. Но не е кожа. А след това използваме хартиена кожа", разказва тя.

Използването на устойчиви материали става все по-важно за Тори Бърч, но според нея все още има доста работа в тази индустрия.

"Проблемът е многостранен и всички трябва да го решим заедно. Така че ние се занимаваме с него и се движим в тази посока", отбелязва тя.

Сред звездните гости на ревюта на Седмицата на модата в Ню Йорк бяха актрисите АннаСофия Роб, Наташа Лион и Аукуафина, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама