Elie Saab Haute Couture: Блестяща ода за Маракеш (СНИМКИ + ВИДЕО)


Elie Saab Haute Couture: Блестяща ода за Маракеш (СНИМКИ + ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Всеки, който се е интересувал от мода достатъчно дълго, знае, че тенденциите са циклични - нарастват в популярността си, след това рязко излизат от мода, преди да се върнат отново години по-късно. Е, освен може би роклите на Elie Saab, които са на практика вечни и неподвластни на времето.

Пролетните ревюта висша мода в Париж навлязоха в третия си ден, в който Дженифър Лопес се погрижи силата на моделите от подиума да се съчетае с тази на ВИП публиката. Певицата и актриса зареди с енергия Пале дьо Токио, като пристигна в последния момент за шоуто на Elie Saab.

Вижте още: Balletcore: Chanel впечатли с тюл, волани и дантела (ВИДЕО)

Ливанският дизайнер представи на Седмицата на висшата мода в Париж колекция, вдъхновена от северноафриканските медини, предаде Асошиейтед прес.

С пелерини с флорални мотиви и дръзко деколте, Лопес се възхищаваше от първия ред на творенията на Сааб, докато ярки ритми съпровождаха блестящата ода за Маракеш.

В колекцията си ливанският дизайнер залага на класическа мода - в пясъчен тюл, небесен люляк, бледо розово, с арабски мотиви. Дългите рокли от шифон и креп създават усещане за безвремие, без да се съобразяват със сезонните тенденции, отбелязва Асошиейтед прес.

Вижте още: Колекцията на Dior e вдъхновена от османските султани (СНИМКИ)

Сааб показа пола във формата на обърнато лале, декорирана със стотици деликатно бродирани триизмерни цветя. В други тоалети пък бяха вплетени закачливи елементи, като например сливане на традиционни техники, използвани за кимоно с елегантност, характерна за класическите арабски дрехи.

На финала спираща дъха булчинска рокля с бродиран дълъг шлейф завладя всички. И все пак показателно за съвременната мода - на края на ревюто не беше ясно дали гостите с фотоапарати бяха по-запленени от изящната изработка или само от реакцията на Лопес към нея, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама