Дизайнерката на Chloe възроди епохата на дръзката жена (СНИМКИ)


Дизайнерката на Chloe възроди епохата на дръзката жена (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Дизайнерката Шемена Камали дебютира начело на световноизвестната френска марка Chloe. За своята първа колекция Камали е заложила на връщане в миналото. Видяхме препратки към визиите на парижката модна къща от 70-те години на миналия век - епохата на дръзката жена, изграждайки я около понятия като "сила" и "свобода", предаде АФП.

Вижте още: Ето кое е младото гадже на Наоми Кембъл (СНИМКИ)

"Завръщането в Chloe ми се стори много естествено, сякаш се прибрах у дома и започнах наново", споделя 41-годишната германка, която вече е работила за марката, първо като стажант, а след това под егидата на Фийби Фило.

За първата си колекция Камали създава силуети, които залагат на контрасти: с размити очертания или добре скроени, женствени и мъжествени, от муселин и винилова материя, цвят розова пудра и армейско зелено, бяла дантела и черни ботуши до бедрото.

Една открояваща се визия е романтична рокля в телесен цвят, падаща плавно изпод твърде мъжко на вид дълго манто от черна кожа.

Камали - родена в Германия и обучавала се в Лондон, зае поста в "Клое" след напускането на Габриела Хърст.

Френската модна къща, основана през 1952 г., се бори да намери - или да преоткрие - своето ДНК, след разрушителните предложения на последния й изключително ангажиран артистичен директор.

"Искам да се върна към изначалните корени на къщата и да изградя чувствена "Клое", която излъчва топлина и позитивизъм", споделя Камали.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама