5 лесни начина да овладеете стила „френски шик“ (СНИМКИ)


5 лесни начина да овладеете стила „френски шик“ (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Явно има нещо наистина специално във Франция - безброй статии и видеоклипове в TikTok вече са посветени на декодирането на стила „френски шик“. Но както ще забележите, французойките определено не ходят с франзели под мишница и червени барети в ежедневието си. Ето кои са основните неща от гардероба на французойките, които можете да заимствате.

Кожена макси пола

Ако сте един от 836-те хиляди последователи на Сабина Сокол в Instagram, ще знаете, че тя перфектно въплъщава парижкия пик – независимо дали се вози в метрото, или седи на до модния подиум. Тя споделя много за емблематичните музи, които продължават да влияят на нейния стил. За пролет/лято 2024 Сабина Сокол е твърдо в ерата на Рейчъл Грийн.

„Много харесвам стила на 90-те, особено когато ми позволява да възприема по-минималистичен подход към модата и обличането като цяло“, разкрива Сокол.

Вижте още: Jackie на Gucci: Една чанта на 75 години, която е все така актуална (СНИМКИ)

Черен клин

„Някои хора казват, че парижанките никога не носят клинове извън залата за тренировки, но не мога да се съглася с това“, възкликва Сокол, която често е забелязвана да си купува кафе в черни клинове, съчетани с всичко – от университетски суичъри до кожени якета с квадратна форма.

„Мисля, че клиновете изглеждат страхотно с шикозно черно палто и страхотен чифт маратонки – и това е перфектният външен вид за една майка, ако питате мен“, споделя Сокол. Изберете сравнително дебел клин с висока талия и ги носете с плетени чорапи, за да копирате небрежния ѝ стил.

Дънки с прави крачоли

„Един страхотен чифт дънки и кашмирено поло са страхотно комбо! Това е идеалното облекло, когато не знам какво да облека, но искам да съм сигурна, че изглеждам добре. Харесва ми да изкривявам нещата, като добавям изящна част, като супер дълга жилетка, а яркият цвят може да дойде от червените чорапи“, обяснява тя.

Строг блейзър

Родена в Руанда и живееща в Париж, Силви Мус е стилист и модел с естествен усет за съчетаване на тоалети, които излъчват елегантност, безвремие и шик. Една дреха, без която тя не може? Страхотен блейзър. „За мен добре скроеният блейзър е неизменен елемент, защото незабавно добавя структура към всяка визия“, обяснява Мус. Съчетайте го с бели дънки или вталени панталони и завършете с балеринки.

Вижте още: Тенденциите на 2024: Панталони с двойна талия (СНИМКИ)

Овърсайз риза

Подиумите за SS24 бяха изпълнени с прекрасни ризи, преувеличени до епични пропорции – и те са един от любимите стилове на Силви Мус, към които трябва да посегнете през този сезон. „Голямата риза е чудесна за създаване на спокойна визия на работно облекло. Лично аз обичам да стилизирам моята с нещо прилепнало и женствено, за да създам контраст между пропорциите“, добавя тя.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама