6 съвета, когато спорите с партньора си


6 съвета, когато спорите с партньора си
Снимка: iStock/Guliver

Ние сме страстни хора. Обичаме и спорим разярено. Имаме силни вярвания и сме прекарали целия си живот сами, преди да бъдем във връзка. Нормално е да имаме разногласия, когато започнем да имаме отношения с друг човек. Споровете не винаги са лошо нещо, те могат да бъдат и здравословни и да доведат до по-задълбочена връзка.

За да стане това, трябва да следвате тези правила:

1. Гледайте за модели във вашите аргументи

Става изтъркано да имате едни и същи аргументи за изхвърлянето на боклука седмица след седмица. Затова се опитайте да помислите за начини как да решите тези спорове веднъж завинаги.

2. Помислете кога спорите най-много

Дали това обикновено се случва вечер или след като сте пийнали? Или когато имате ПМС? Започнете да мислите повече за нещата, които са предпоставка да спорите повече и ги избягвайте.

3. Осъзнайте, че гневът и аргументите не унищожават отношенията

Това, което правим с нашия гняв, създава повече проблеми. Отделете малко време, за да осмислите вашата причина - дали обвинявате, критикувате или искате да покажете надмощие? Сега помислете как това вреди или помага на връзката ви.

4. Когато спорите, избягвайте критика и вина

Когато сме разочаровани или ние е дошло до гуша, е много лесно да обвиняваме партньорите си за всичко. Фрази, започващи с "Ти никога..." и "Ти винаги..." хвърлят вина, без ясно да изразяват вашите нужди.

5. Вземете си почивка

Точно като футболен или баскетболен мач, понякога просто трябва да си вземете малко почивка. Ако нещата ескалират и осъзнавате, че казвате и мислите неща, само защото знаете, че ще нараните партньора си, е време да си вземете почивка. Вместо да позволявате на напрегнатостта на ситуацията да взима най-доброто от вас, отделете малко време да подишате и помислите.

6. Отделете време, за да поправите негативните последици

Едно от най-трудните неща да бъдете във връзка е да признаете, когато сте сгрешили. Винаги ще има спорове, тъй като никой не е перфектен и не може да се съгласявате с всичко. Ключът е да поемете отговорност и да научите ефективни начини да възстановявате това, което е било счупено.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама