Кифлички с локум


Кифлички с локум

Детски спомени...

Необходими продукти:

200 мл прясно мляко, хладко

1/2 прясна мая

1 яйце (белтъкът се отделя за намазване)

щипка сол

1/2 ч. ч. брашно от лимец

2 1/2-3 ч. ч. бяло брашно

4 с. л. захар

1 ч. л. ванилов екстракт

3 с. л. зехтин

локум

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в прясното мляко.

Добавят се солта, захарта, зехтинът, ванилията и леко разбитият с вилица жълтък. Разбъркват се до смесване.

Постепенно се добавя брашното, като първо се прибавя лимецовото, после бялото, докато се получи нелепнещо тесто.

Слага се в намаслена купа, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса до удвояване на обема. Втасалото тесто се премесва, разделя се на 12-14 топки.

Всяка се оформя на елипса, разточва се, слага се кубче локум и се завива на кифличка.

Редят се в тава, върху пекарска хартия, и се оставят да втасат втори път за половин час.

Намазват се с разбития белтък и се пекат на 190 градуса до златисто.

Още топли се поръсват с пудра захар.

Източник: hihonas.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама