Да поиграем с нашата любима котка


Да поиграем с нашата любима котка
Снимка: Thinkstock/Guliver

Котките са любимите ми същества. Смея да твърдя, че понякога ги обичам много повече от хората. Ето защо си имам едно такова малко, сладко и понякога доста лудо коте вкъщи.

Едно от любимите ми занимания е да си играя с моята любима котка или просто да се излежавам цял ден в леглото с нея, а тя да ми мърка.

Домашните любимци не само разведряват обстановката в дома ви, но също така те са ви верен приятел, обичат ви и разбират, когато ви е тъжно.

Котките обаче също си имат своите любими неща и занимания. Ако все още не сте научили кои са играчките , които радват вашето коте, прочетете следващите редове!

Кутии

За никой не е тайна, че котките обожават кутии! Те са предпочитани от пухкавите животни, защото обикновено са разни и се предлагат в голямо разнообразие от размери. Така че всяка котка може да намери идеалната кутия, в която да се пъхне. Ако имате излишни такива, не ги хвърляйте, защото това може да се превърне в една от любимите играчки на вашия домашен любимец.

Има много възможности и начини, по които да използвате една обикновена кутия и да се забавлявате с вашата котка. Просто използвайте въображението си и това на котката!

Лазер

Ако я използвате безопасно, лазерната показалка може да се превърне в една много интересна и интерактивна игра за вашия домашен любимец.

Лазерът може да размърда дори и най-мързеливите или стари котки, които няма да се откажат докато не догонят светещата точка по пода, стената или мебелите.

Все пак използвайте тази играчка внимателно и я пазете от деца, ако имате такива вкъщи. Лъчът от лазерна показалка може бързо да повреди очите, затова никога не трябва да се насочва към окото, дори на котките.

Хартиени торбички

Това са може би едни от най-разпространените играчки за котки. Сигурно ви се е случвало да видите как вашата котка гони хартиена торбичка из цялата стая. Е, на мен поне често ми се случва.

Тази проста и евтина играчка, всъщност може да превърне деня на вашия домашен любимец в едно истинско приключение.

Кълбо от прежда

Когато чуя думата "играчка за котки" първото нещо, за което се сещам определено е едно голямо кълбо от прежда. Да, може би и вашата котка се сеща за това, но рядко има възможността да се наслади на една от любимите си играчки. Ако сте любител на плетенето обаче, вашата котка е късметлийка. Часове наред тя може да се забавлява само с едно простичко кълбо. Вие също може да се включите в игрите, определено ще ви е забавно.

Пинг-понг топчета

Пинг-понг топките са евтин начин да поддържате вашата котка заета!

Хвърляйки едно такова топче, може да накарате котката ви да полети от единия до другия край на стаята.

Ако имате твърда плоска повърхност, като дърво, теракот или балатум, пинг-понг топчета могат да бъдат перфектната играчка, с която домашния ви любимец да запълва времето си. Все пак не става само с храна и сладък сън, нали?

Котките също имат нужда от развлечения и кой, ако не техният стопанин може да им ги осигури!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама