11 малки лоши навика, които разрушават дори най-здравия брак


11 малки лоши навика, които разрушават дори най-здравия брак
Снимка: iStock

Колкото и да завиждаме на другите двойки, истината е, че дори най-прекрасната, "перфектна" двойка може да се разведе. Може да са ви се стрували много щастливи заедно, но вероятно са полагали усилия всичко да изглежда идеално, докато са криели безкраен цикъл от проблеми във връзката си. И след като са държали всичко това под повърхността твърде дълго, са почувствали, че раздялата е единствената им възможност. Това изобщо не е необичайно. Много двойки се борят да поддържат щастлива връзка, но бракът им въпреки това се разпада. Какво можете да направите? Ето 11 лоши навика, които, ако бъдат оставени без внимание, бавно, но сигурно ще подкопаят любовта и връзката между партньорите.

1. Да не сте на една страница

Често двойките нямат съгласие по нещата, които имат най-голямо значение, и те чувстват, че техните лични цели/чувства са най-важните, върху които да се съсредоточат.

2. Незадоволяване на нуждите един на друг

Всеки човек има уникални нужди, които се надява партньорът му да изпълни. Но често двойките пропускат да говорят за тези нужди или предполагат, че нуждите на партньора им са същите като техните собствени.

Вижте още: На каква възраст е най-вероятно да срещнете своя съпруг според реда ви на раждане

3. Позволяват прекъсването на връзката да стане норма

Това е моментът, когато двойките започват да казват неща като: "Обичам те, но вече не съм влюбен в теб".

4. Позволяване на интимността да намалее

Привързаността, връзката и нежността, които някога са споделяли, намаляват поради липса на усилия, оставяйки ги просто съквартиранти.

5. Пренебрегване един друг

Примери за това включват избухване, неизпълнение на обещаните неща и липса на внимание.

6. Таене на негодувание един към друг

Неизказаното или неразрешено негодувание тлее и сериозно отравя една някога здрава връзка. Един партньор (или дори и двамата) може да си помисли: ти ми причини това нещо и аз не мога да го преодолея.

7. Не се занимават директно с нещата

Знаят, че нещата не са наред, но е по-лесно да не правят нищо по въпроса. Избягват да се изправят пред истината или да се справят с истинските проблеми в брака си.

8. Критикуване един друг

Когато се заяждат наум и на глас, скоро виждат само недостатъците на партньора си. След известно време оплакването и критикуването се превръщат в удобен навик, който компрометира желанието им да общуват и взаимодействат по състрадателен, подкрепящ начин.

Вижте още: Преди да се опитате да "оправите" брака си, направете тези 4 стъпки

9. Насочване на вниманието (и привързаността)  другаде

Независимо дали са имали афера, или са насочили цялото си внимание към децата, единият или и двамата са се отказали и са потърсили внимание и обич другаде. След това е лесно да се откажат напълно.

10. Позволяват на стреса да контролира живота им

Животът е забързан и много двойки случайно позволяват на стреса (голям и малък) да застане между тях. Но след като стресът поеме връх и споделената общност се счупи, може да е невероятно трудно (ако не и невъзможно) да го върнете.

11. Борба за победа

Когато сте по-фокусирани върху това "да бъдете прави", отколкото върху истинското свързване, опитите да "говорите за това" обикновено влошават нещата. Колкото по-дълго горните проблеми остават неразрешени във всеки брак, толкова повече тези навици се преплитат, засилват и постоянно намаляват потока на любов и връзка в живота. Всеки ден любовта намалява, а стресът нараства, докато дори някогашните щастливи двойки достигнат точката на пречупване. И най-голямата грешка, която повечето двойки допускат в тази ситуация, е да си мислят, че можем да поправим това, ако просто общуваме по-добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама