Абсолютно изкушение: Чийзкейк брауни


Абсолютно изкушение: Чийзкейк брауни
Снимка: Polka dot kitchen

Днес с Polka dot kitchen сме ви подготвили един изненадващ, но изпробван и одобрен десерт, който съчетава две любими неща – наситено шоколадова брауни основа и плътен чийз крем, който образува полутечен център. Приготвя се много лесно, а най-важното е да уцелите времето за печене, за да запази правилната текстура. Но повярвайте ми – искате да го опитате.

За брауни в тавичка 10х30 см. ще са ви необходими следните продукти:

За браунито:

160 г черен шоколад/кувертюр

4 с.л. кокосова захар

4 с.л. кокосово масло

2 яйца

1/3 ч.л. сол

80 г лимецово брашно

1 ч.л. бакпулвер

За чийз слоя:

270-300 г крема сирене

3 с.л. кокосова захар

1 яйце

80 г бял шоколад, на парченца

Ванилия

Начин на приготвяне:

Подгответе си на котлона бенмъри с тенджера с вода и купа над нея.

Нарежете черния шоколад на парченца и го поставете в купата, добавете захарта и маслото към него и разбъркайте до пълно разтапяне на шоколада. Премахнете от котлона. След като леко охладите за около 2-3 мин. шоколада, добавете към него двете яйца едно по едно при постоянно разбъркване с миксер. Добавете солта, бакпулвера и брашното и разбъркайте до постигане на хомогенна, разтеглива, гъста смес.

За подготовката на чийз слоя в чиста купа разбийте с миксер за 1-2 мин. крема сиренето, след което добавете яйцето, захарта и ванилията. Когато кремът е хомогенен, добавете наситнения шоколад и разбъркайте добре.

Застелете леко намазнена тавичка с хартия, така че тя да залепне плътно. Добавете половината от брауни сместа и разстелете равномерно в тавичката. Отгоре намажете с чийз крема. Над него добавете внимателно остатъка от брауни сместа и с клечка за зъби направете хоризонтални линии по цялата площ, а после и вертикални, за да се комбинират двете смеси.

Запечете в предварително загрята фурна на 190*С с вентилатор за около 17-20 минути.

Охладете и се насладете, а обещаваме ви – ще ви хареса!

За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Facebook и Instagram страниците ѝ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама