Вкусно и засищащо: Печена паста с пилешко месо


Вкусно и засищащо: Печена паста с пилешко месо
Снимка: iStock

Това ястие съдържа всичко необходимо: паста, парчета пиле в доматен сос, сос бешамел и разтопено сирене. Идеалното ястие за семейна вечеря през уикенда.

Необходими продукти за пастата с пилешко месо:

370 г паста по ваш избор

2 супени лъжици зехтин

3 пилешки гърди, нарязани на малки кубчета

1 лук, нарязан

3 скилидки чесън, счукани

2 чушки, нарязани на кубчета

1 супена лъжица доматено пюре

400 г  доматен сос/нарязани домати

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 чаена лъжичка риган

1 чаена лъжичка червен пипер

За бешамела:

6 супени лъжици (90 г) масло

3/4 чаша (90 г) брашно

3 чаши (720 мл) мляко, топло

сол на вкус

черен пипер на вкус

1/4 чаена лъжичка индийско орехче

За топинга:

100 г Моцарела, настъргана

100 г сирене Чедър, настъргано

Вижте още: Полезно: Как да познавате качествената паста

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190C. Пригответе голям съд за печене, оставете настрана.

В голям съд, пълен с вода, добавете 1 супена лъжица сол и оставете да заври.

През това време в голям тиган загрейте зехтина на среден огън. Добавете наситнения лук и запържете за 4-5 минути, добавете счукания чесън и запържете за още 1-2 минути. Добавете пилешките кубчета и гответе, като разбърквате от време на време, докато се сварят, около 5-6 минути. След това прибавете нарязаните на кубчета чушки и гответе 2-3 минути. Добавете доматено пюре, доматен сос, сол, черен пипер, червен пипер, риган и разбъркайте добре. Гответе 3-4 минути и изключете котлона.

Когато водата заври, добавете пастата и гответе до ал денте (1-2 минути по-малко, отколкото в инструкциите на опаковката).

Междувременно направете соса бешамел: в голям тиган разтопете маслото, добавете брашното и разбийте, докато се образува гладка паста, след което гответе за 1 минута. Постепенно добавете топло мляко, като бъркате непрекъснато. Продължете да разбивате на средно силен огън, докато сосът стане гладък и се сгъсти. Разбъркайте със сол, черен пипер и индийско орехче.

Добавете соса към пастата, добавете пилешката смес. Разбъркайте, докато се смесят добре.

Прехвърлете в съда за печене. Поръсете отгоре настъргана моцарела и настърган чедър.

Печете около 25-30 минути, докато станат златисто-кафяви и мехурчета. Оставете леко да се охлади преди сервиране.

Вижте още: Мит или истина: Ето дали преварените макарони са вредни

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама