Не изхвърляйте пакетчета със силикагел, могат да ви спестят пари


Не изхвърляйте пакетчета със силикагел, могат да ви спестят пари
Снимка: iStock

Пакетите със силикагел обикновено се намират в опаковките на електроника, дрехи и много други продукти. Тези малки сашета съдържат топченца от силикагел, които са отлични при абсорбиране на влага и по този начин помагат да запазим нашите покупки сухи и защитени. Малките гранули от силициев диоксид, естествено съединение, което е силно поресто, може да абсорбира около 40% от теглото си във влага. Често изхвърляни като обикновен опаковъчен материал, тези невзрачни пакетчета имат набор от гениални приложения, които могат да бъдат от полза в ежедневието.

6 начина за използване на пакетчета със силикагел

1. Защитете личните си ценности

Поставянето на пакети със силикагел в кутията за бижута или със сребърните ви прибори може да предотврати потъмняването, причинено от излишната влага.

Съхранявайте ги с важни документи като свидетелства за раждане, паспорти или албуми със снимки, за да ги предпазите от повреда от влага.

Вижте още: 3 растения, които абсорбират излишната влага у дома

2. Увеличете живота на електрониката

Дръжте няколко пакета в кутиите на вашите електронни устройства, като фотоапарати, лаптопи или смартфони, за да ги предпазите от увреждане от влага.

В случай на случайно излагане на електрониката на вода, поставете я в торбичка, пълна с пакети силикагел, за да абсорбирате бързо влагата.

3. Удължете срока на годност на хранителните продукти

Силикагелът може да се използва за удължаване на срока на годност на сухи стоки като подправки, трохи за хляб или бисквити. Те могат също да се поставят в контейнери с храна за домашни любимци или витамини, за да се предотврати слепването поради влага.

4. Градинарство и флорални аранжировки

Силикагелът е фантастичен за сушене на цветя, без да ги кара да губят цвета и формата си. Поставете цветята в съд и ги покрийте изцяло със силикагелни перли за няколко дни.

Съхранявайте семената в херметически затворен контейнер с пакет от силикагел, за да предотвратите повреда, причинена от влага, или растеж на мухъл.

Вижте още: Не изхвърляйте люспите от чесън, ето за какво можете да ги използвате

5. Поддържайте чисто предно стъкло

Поставянето на пакети със силикагел върху таблото ви може да ви помогне да запазите предното стъкло чисто, като абсорбирате излишната влага

6. Подобрете изживяването си във фитнеса

Чантите за фитнес са склонни да се овлажняват и да миришат. Пакетите със силикагел могат да абсорбират потта и влагата, предотвратявайки появата на мухъл и миризма.

Безопасност и предпазни мерки

Докато силикагелът не е токсичен, той може да представлява опасност от задавяне. Пазете го далеч от деца и домашни любимци.

Уверете се, че пакетите са непокътнати, тъй като перличките могат да бъдат вредни при поглъщане или вдишване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама