5 подобрения в кухнята, които си заслужават инвестицията


5 подобрения в кухнята, които си заслужават инвестицията
Снимка: iStock

Проектите за ремоделиране и освежаване са чудесни начини да добавите малко нова енергия вашия дом. Имайки предвид, че сърцето на дома е кухнята, какво по-добро място да започнете? Разбира се, не всяка инвестиция в кухнята си заслужава. Ето кои подобрения в кухнята потенциално биха увеличили стойността на вашия дом и кои трябва да пропуснете.

Сменете стария под

Кухните обикновено са стаята с най-голям трафик в къщата, така че кухненските подове се износват много. Заменете старите и остарели подови настилки с неутрално бели или светлосиви плочки, или пък с по-достъпна естествено изглеждащ дървен ламинат. Тази промяна може да вдъхне живот на кухнята и да я направи по-ярка.

Вижте още: 5 градински тенденции, които ще са хит този сезон

Пребоядисайте

Не винаги най-скъпите инвестиции оказват най-голямо въздействие. Вярвате или не, нещо толкова просто като нов слой боя освежава кухнята много повече от модерен хладилник, например. Имайте предвид обаче, че избраният от вас цвят играе ключова роля за привлекателността на дома. Дръзките, ярки цветове са забавни, но са и много личен избор. Неутралните тонове обикновено са по-универсални. По-светлите цветове помагат за отразяването на светлината, правейки пространството да се чувства по-голямо и по-проветриво.

Заложете на висококачествени плотове

Не всички плотове са създадени еднакви. Ако вашите са остарели, изборът на висококачествени плотове, които изискват минимална поддръжка, е огромен плюс. В продължение на години много интериорни дизайнери и прозводители на кухни са използвали някаква вариация на бял петнист кварц. Нещото, което трябва да обмислите, е колко лесно е да поддържате външния вид на камъка?

Освежете шкафовете си

Шкафовете са едно от първите неща, които забелязвате в кухнята, и те могат да променят целия облик. Много собственици на жилища шлайфат и боядисват успешно своите дървени шкафове. Точно като вашите стени, добавянето на нов слой боя към вашите кухненски шкафове може да ги накара да се чувстват чисто нови.

Отворете кухнята

Отворените етажни планове са популярни от години и докато някои дизайнери са готови да се откажат от концепцията, брокерите казват, че отварянето на пространството между вашата кухня и трапезарията са много примамливи. Ако разполагате с бюджет, време и етажен план, свалянето на стената може да ви донесе огромна възвръщаемост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама