Любовни хроники: Шер и Боно


Любовни хроники: Шер и Боно
Снимка: Getty Images

Днес ще ви запознаем със Сони и Шер Боно, динамичната двойка, която донесе много любов, смях и светлина в края на 60-те и 70-те години. Двойката първо се появява на сцената като "поп-рок хипи дуо", издавайки хитове като "The Beat Goes On" и "I Got You Babe", последният продаден в повече от 3 милиона копия.

Когато Шерилин „Шер“ Саркисян влязла в кафенето на Алдо в Холивуд за двойна среща със своята съквартирантка през 1963, тя не очаквала животът ѝ да се промени. Но тогава се появил Салваторе „Сони" Боно.

„Всички просто изчезнаха.Той беше най-необичайният човек, когото някога съм виждала.", каза Шер пред Elle през 2018. Чувството обаче не било взаимно, тъй като първоначално Боно се интересувал повече от приятелката ѝ.

По това време Шер живеела с приятели в апартамент в Лос Анджелис, след като напуснала гимназия заради дислексията си. Боно случайно се преместил в съседната къща. Когато 16-годишната Шер останала без пари, тя просто се преместила при Боно, който бил на 27 и точно се бил разделил с първата си съпруга. Боно, певец и текстописец, който вече работил в музикалната индустрия, бързо забелязал музикалния талант на Шер и ѝ помогнал с различни дребни участия.

Сони Боно неведнъж карал Шер да се опита соло, но тя била твърде срамежлива да пее сама - и така се родило дуото Сони и Шер. Е, първоначално били известни като Цезар и Клео, преди да се спрат на познатия псевдоним.

Сони и Шер внезапно станали едни от най-големите поп изпълнители, но точно както светкавичния им успех, в края на 60-те започнали да залязват. „Премахнахме големи бариери, но не използвахме наркотици. И никога не променихме звука си.“, обясни Шер пред Elle.

Популярността на Сони и Шер като музиканти намаляла в края на 60-те, но техният личен и професионален живот достигнал нови висоти в началото на следващото десетилетие. През 1969, пет години след като се „омъжили“ у дома в банята, те посрещнали сина си Чаз.

Но в началото на 70-те Сони и Шер отново били на върха на славата с хитовото вариететно шоу на CBS, „Часът на комедията на Сони и Шер“. В шоуто, което се излъчвало от 1971 до 1974, Сони и Шер пеели дуети и приветствали известни гост-звезди, оставяйки брачните им закачки да заемат централно място. През 1974 Шер дала да се разбере, че е уморена от постоянното желание за контрол на Боно. Тя цитирала "принудително робство", когато подала молба за развод същата година.

Когато си тръгнала, Шер научила, че Боно притежавал 95% от бизнеса им, а другите 5% принадлежали на техния адвокат. Всичко обаче продължило напред за поп иконата. Три дни след като финализирала развода си с Боно през 1975, Шер се омъжила за рокера Грег Олман, от когото има син Илайджа Блу Олман.

Въпреки индивидуалните им успехи, нещата между Сони Боно и Шер винаги са били обтегнати след развода им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама