3 болезнени въпроса, които да си зададете след раздяла


3 болезнени въпроса, които да си зададете след раздяла
Снимка: iStock

Всяка раздяла е трудна - независимо дали сте я инициирали или сте били изоставени. Дори тези, за които сте знаели, че са били неизбежни. Може да се закълнете да не излизате за известно време след раздяла или да се върнете веднага на любовния фронт. Така или иначе, имате избор. Можете да изберете да се поучите и да магнетизирате по-добри отношения следващия път. Или да направите това, което правят много хора, а именно да натрупате повече емоционален багаж, който да завлечете със себе си в следващата си връзка. Освен ако не го пуснете, това е като да поемете дълбоко въздух и да го задържите до края на живота си.

Създаването на списък може да ви помогне да се изправите лице в лице с реалността на вашата връзка – както доброто, така и лошото – и да ви помогне да преминете през чувствата си. Освен това тези въпроси могат да ви помогнат да видите някои модели във вашите взаимоотношения, които ще ви бъдат полезни в бъдеще, ако и когато се влюбите отново.

Ето 3 болезнени въпроса, които да си зададете, ако имате модел на лоши взаимоотношения:

1. Какво харесвахте в него?

Дори и най-болезнената връзка е имала нещо в себе си, което да ви накара да останете толкова дълго, колкото сте го направили. Усещали ли сте се свързани с него? Че сте се смяли много заедно? Ценял ли е чувствата ви? Чувствахте ли се защитена и щастлива, когато бяхте с него? Включете и това, което ви е харесвало в самата връзка. Някои от тях ще можете да получите в следващата (когато сте готови), а някои са били уникални за предишните ви романтични отношения.

Вижте още: 10 тайни, които гарантирано ще ви помогнат незабавно да преодолеете бившия

2. Какво не харесвахте в него? (Това ще бъде вашият списък, когато ви липсва!)

Обичайно е да мислите и да пропускате добрите неща след раздяла, дори ако връзката е била лоша. Тази връзка с друг човек е прекъсната и може да създаде чувство на самота и загуба. Този списък ви помага да получите по-реалистичен поглед. Чувствахте ли, че не сте приоритет за него? Или че сте почувствали нужда да търсите извинения за неговото поведение или отношение? Беше ли трудно да се говори с него или винаги е бил подозрителен към вас? Може би не се е хранил добре или не се е грижил за себе си.  Избройте всичко, независимо дали изглежда повърхностно или не. Когато той ви липсва, това е списъкът, който да ви напомни защо е добре да сте разделени.

Вижте още: Зодиите, с които е по-добре никога да НЕ се разделяте

3. Какво ви прави страхотна партия? (Това ще бъде вашият списък, когато сте готови за любов отново)

Какви са качествата, които носите? Избройте всичко, което ви прави страхотна партия. Добър слушател ли сте? Винаги ли пазите гърба на мъжа, с когото сте? Готвите ли изумително добре? Ентусиазирани ли сте от живота и любовта? Избройте всичко, за което се сетите. Освен това не забравяйте да посочите какво ще му липсва във вас, което не може да получи от някой друг.

Ако има някакви допълнителни характеристики, които искате да подобрите, преди да срещнете някой нов, избройте ги тук и се заемете да станете жената, която искате да бъдете. Жената, която ВИ прави щастлива. Това ще повиши самочувствието ви и ще магнетизира по-уверен мъж следващия път, защото привличате това, което сте отвътре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама