Винаги съм мислил, че любовта е вечна. После разбрах, че вечна е само болката на този, който обича


Винаги съм мислил, че любовта е вечна. После разбрах, че вечна е само болката на този, който обича
Снимка: iStock

Истината е, че любовта отнема време и усилия, защото хармоничните отношения не възникват за една нощ. В името на любовта трябва да правите жертви и много често „да вършите тежката работа“. Но едно е, ако се опитвате да се справите с трудностите, рамо до рамо с партньора си, и съвсем друго, ако се борите сами с тях.

Това не означава, че още при първите проблеми трябва да се откажете от връзката. Нито значи, че трябва да се отказвате винаги, когато възникнат разногласия. Но не е нужно да оставате с някой, който постоянно ви кара да страдате.

Да, любовта прощава. Но си струва да запомните, че не се изисква да прощавате някои неща. Това са неща, които оставят белези дълбоко във вас, колкото и да се опитвате да се насилите да забравите за тях.

Да, любовта е компромис. Но това не означава, че трябва да сте този, който винаги оставя нуждите си настрана и жертва себе си.

Да, любовта е в това да положите усилия. Но това не означава, че сте длъжни да изкачите планините в името на някой, който не е готов да направи нищо заради вас. Това означава, че трябва да се опитвате да движите връзката напред и заедно да намерите решения на вашите общи проблеми.

Да, любовта е самоусъвършенстване. Но това не означава, че трябва да сте с някой, който се опитва да създаде от вас човек, удобен за себе си, който ще отговаря на всичките му стандарти. Това не означава, че трябва да останете с партньор, който иска да ви промени.

Запомнете - любовта никога не се превръща в болка. Любовта никога няма да ви позволи да се чувствате несигурни или сякаш не се достатъчно добри. Това не е любов, ако трябва да се борите за трохите на нечие внимание.

ТИ ЛИ СИ МОЯТА СРОДНА ДУША?

Любовта е винаги да бъдете заедно, независимо какво. Любовта е да се справяме с трудностите, държейки се за ръка. Любовта е да вървим по пътя на живота рамо до рамо, винаги заедно!

Понякога човекът, когото обичате, преминава границите. Понякога поведението му започва да ви се отразява неблагоприятно и тогава идва осъзнаването, че той изобщо не е добър избор за вас. Тогава разбирате, че тази любов не е вашата. Тя ви носи повече скръб, отколкото радост. Болката остава за цял живот...

Ако това се случи, единствената възможност, която имате, е да излезете от тази токсична връзка. Това не ви прави слаб човек, напротив, показва, че имате силата да вземете трудно решение и да направите правилното нещо. Това показва, че сте били достатъчно умни, за да разберете, че любовта никога не трябва да унищожава.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама