Според психолози: 7 знака, че мъжът ви винаги ще бъде верен


Според психолози: 7 знака, че мъжът ви винаги ще бъде верен
Снимка: iStock

В горната част на почти всяко проучване за това какво искат необвързаните в партньор е човек, който е верен, лоялен и заслужаващ доверие. С други думи, необвързаните искат някой, който няма да им изневери. За съжаление, реалността на това желание често стига до болезнен край с течение на времето.

Трудно е да се намери точна статистика (защото много хора не искат да признаят, че са изневерили), но изследователите са съгласни, че 30 до 50 процента от мъжете и 20 до 40 процента от жените са неверни. Можете ли някога да знаете със сигурност, че партньорът ви няма да изневери? Не, защото хората и обстоятелствата се променят с времето. Но можете да потърсите специфични лични качества, които предлагат силно предразположение към вярност вместо към изневяра.

1. Той държи на думата си в други области

Надеждността в много аспекти на живота е добър показател за вярност във вашата връзка. Според основните психологически теории доверието е основно качество за развиване и поддържане на дългосрочни романтични връзки.

Високите нива на самооценено доверие в романтичния партньор са свързани положително с любовта и щастието, положителното възприемане на качеството на връзката и ежедневните взаимодействия, про- актове на връзката и чувство на ангажираност към връзката.

2. Харесва приятелите ви, но спазва уважителна дистанция

Изследователи от Университета на Виктория в Канада установиха, че почти половината (45 процента) от мъжете и повече от една четвърт (26 процента) от жените са привлечени от приятели на своите партньори и се изкушават да действат според това.

3. Той не пази тайни

Малките тайни могат да прераснат в големи по-късно. Изследванията показват, че загрижеността за тайните оказва влияние върху психичното здраве. Доказателствата сочат, че пазенето на тайни от романтичния партньор може да навреди на връзката, тъй като предполага липса на доверие, че партньорът ще ви подкрепи.

4. Той е наясно с опасните зони

Например, бизнес пътуванията са особено обезпокоителни: В проучване на Института за семейни изследвания в САЩ, тридесет и шест процента от мъжете и 13 процента от жените казват, че са се поддали на изкушението по време на бизнес пътуване.

5. Той напълно е приключил с предишните си връзки

Много хора гледат назад към минали връзки с приятни спомени, а някои дори поддържат приятелства с минала любов. Но мъдрите хора се пазят от прекалено много общуване с бивш. Това е така, защото 32 процента от жените и 21 процента от мъжете, които са признали, че са действали при изкушение, са казали, че са били с бивш приятел/приятелка, според The ​​Normal Bar.

6. Той инвестира в поддържането на приятелство, както и на романтика с вас

Много хора, които се забъркват в афери, не са успели да задълбочат любовната си връзка отвъд ранната фаза на увлечение и прилив на адреналин. Според изследване на Американската психологическа асоциация, романтичните връзки може да са по-пълноценни, ако изглеждат повече като приятелства. 

7. Той се чувства оценен

И тук можете да направите огромна разлика: повече от 90 процента от мъжете и подобен брой жени са казали, че чувството, че са неоценени и нежелани, е допринесло силно за техните дела.

Изследванията показват, че усещането за оценка от партньора е от съществено значение за поддържането на реципрочни просоциални отношения. Да се ​​чувстваш оценен от своя романтичен партньор показва, че партньорът го е грижа и е готов да посрещне нуждите ти, внушавайки допълнителна просоциална мотивация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама