Психолог: 4 критични етапа във всяка връзка


Психолог: 4 критични етапа във всяка връзка
Снимка: iStock

Няма две еднакви връзки, както няма и двама еднакви човека. Но има определени етапи, през които неизбежно преминават всички двойки.

Любовните отношения непрекъснато се променят и неизбежно ще доведат двойката или до по-голяма интимност, или до раздяла. Психолозите могат да ви посъветват как да запазите чувствата си в труден период и да станете още по-близки.

Вижте още: 10 знака, че връзката ви е нездравословна, въпреки че се преструвате, че всичко е наред

А това са 4-те етапа, през които преминава всяка двойка:

1. Влюбване

Обикновено всичко започва със силни емоции. Учените вече са доказали, че влюбването действа почти като наркотик на човешкия организъм! Човек изпитва еуфория, неземно щастие, удовлетворение и радост от общуването с любимия човек.

Това е периодът на медения месец, когато химията на любовта е толкова силна, че партньорите просто не забелязват недостатъците на другия. На този етап проблемите обикновено не възникват или не са сериозни. Искрите, огънят на чувствата и емоциите решават всички проблеми сами.

2. Общ живот

Ако първата фаза приключи успешно и партньорите решат, че не могат един без друг, тогава в тази фаза връзката ще започне да тества силата си.

Като започнат съвместен живот, хората определено ще видят по-ясно недостатъците на другия. За да продължите напред, трябва да решите дали можете да приемете партньора си такъв, какъвто е. В крайна сметка само чрез приемане човек може да развие личност.

Ако някои черти на характера са просто неприемливи за вас, може да решите да се разделите. Но ако се срещнете наполовина и разберете, че вашият партньор е много прощаващ и приемащ, тогава възможността да спасите връзката ще стане реална! Обикновено при преминаване през този етап отношенията стават по-дълбоки, появява се по-добра комуникация, уважение и разбиране.

Вижте още: 9 очарователни знака, че вашият мъж е пазител

3. Доверие

Връзките естествено достигат това ниво. Преминавайки през предишните етапи, партньорите стават още по-убедени, че могат да се доверят един на друг.

Ако по някаква причина все още имате съмнения, честно си признайте защо. Може би просто не искате да продължавате и се опитвате да намерите някаква причина в партньора си? А може би нещо в поведението на любимия ви притеснява и отблъсква. Не пренебрегвайте интуицията си, погледнете по-отблизо, наблюдавайте. Опитайте се да изясните това, което не разбирате. Може би в действителност просто си измисляте нещата.

Но ако осъзнаете, че причината за вашето недоверие е в партньора ви, неговото поведение и лъжи, тогава няма смисъл да продължавате с него.

4. Стабилност

Стабилността идва при тези, които успешно са преминали всички етапи, запазвайки честност и уважение един към друг. Чувствата получават специална нежност и топлина, сега ставате наистина семейство и приятели.

Чувствата винаги се тестват за сила, не се разстройвайте, ако от време на време има спорове и конфликти. Това е естествено.

Основното нещо е, ако има взаимно желание да останете заедно. Играйте последователно, в противен случай играта ще се провали. Ценете се един друг и бъдете щастливи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама