Ако се карате за тези 5 неща, връзката ви се нуждае от сериозна помощ


Ако се карате за тези 5 неща, връзката ви се нуждае от сериозна помощ
Снимка: iStock

Карането е съществена част от всяка здрава връзка. Дали има такова нещо като твърде много каране, подлежи на дебат; някои двойки спорят през цялото време и са напълно щастливи. Важното е как се карате. Някои видове битки са като отрова за една връзка. Ако спорите за тези 5 неща, отношенията ви се нуждаят от сериозна помощ.

1. Интимност - или липсата на такава

Противно на общоприетото схващане, интересът към интимността не трябва да намалява, след като двойката е била заедно известно време. Интимността трябва да се подобрява с годините. Честотата може да намалее в определени моменти - кой може да поддържа тази работа с три пъти на ден за повече от няколко месеца - но докато се опознавате по-добре и се обичате по-дълбоко, интимността трябва да стане по-богата. Според изследване от доклад на Gitnux от 2024 г., в 15% от браковете липсва интимност. Ако интимността е нещо, което ви разделя, вместо да ви събира, имате проблем.

2. Миналото

Карането за неща, които вече са се случили, е изкушаващо, но вредно. Ако споменавате обиди от месеци или години назад, вие влачите багаж в настоящето си, който трябва да остане в миналото. Какъв е смисълът? Можете да се поучите от конфликти, които сте имали в миналото, без да отваряте тези стари рани и да се борите за тях отново. Ако проблемът е решен и са направени извинения, нека бъде. Пренесете уроците, които сте научили, със себе си в настоящето и оставете аргументите зад гърба си.

Вижте още: 6 неща, които да НЕ правите след скарване с любимия

3. Дали да останете заедно (или не)

След като се карате за това дали връзката трябва да продължи или не, можете да започнете да изготвяте документите за развод (или да прибирате нещата, които държите в апартамента му). Ако и двамата не сте отдадени на връзката, защо да се притеснявате? Дългосрочната, отдадена връзка изисква работа и отдаденост. Ако имате един крак вътре и един крак навън, няма да работи.

Ако мислите, че всичко е било грешка от самото начало, спестете енергията си, за да преминете през раздялата. Сериозно. Ако наистина искате да останете заедно, вложете цялото си сърце в това и спрете да се държите така, сякаш разделянето е вариант.

4. Едно и също нещо отново и отново

Вие и вашият партньор се карате за един проблем през цялото време? Може би кога ще се ожените или дали искате да имате деца. Може би е за пари или къде ще живеете, или колко време прекарвате със семейството си. Каквото и да е, разберете го и го разрешете, преди токсичните ви битки да разрушат връзката ви.

5. За нищо

Никой не обича да се кара. Не е забавно. Но всяка връзка има конфликт: това е част от живота и е напълно нормално. Ако вие и вашият партньор изобщо не спорите, това е доста добра индикация, че на единия или и на двамата вече не ви пука. Ако не сте готови да се борите за него, то очевидно вътрешно не мислите, че връзката ви си струва. Продължете напред и намерете някой, за когото сте готови да се борите.

Вижте още: Психолог: Как да водите спор пред децата си

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама