6 неща, които дори умните влюбени жени правят, които объркват всичко


6 неща, които дори умните влюбени жени правят, които объркват всичко
Снимка: iStock

Решенията могат да ни доближат до любовта или да ни отдалечат. Въпреки че това има смисъл и звучи логично, вземането на решения невинаги ни дава любовта, която желаем.

Искаме нещата да се случват по нашия начин. Но любовта се случва, когато сме готови за нея, а не непременно когато я искаме. Дали вашите решения отдалечават любовта? Ето 6 неща, които дори умните жени правят, когато са влюбени, които объркват всичко според психологията:

1. Вземате прибързани решения, защото просто реагирате

Когато някой каже или направи нещо, което ви разстройва или натъжава, може да приемете най-лошото. Тъй като сте човек, вашата естествена склонност може да е да реагирате прекалено много и да вземете прибързано решение от място на отрицателна енергия. Когато бързате с решение или действате твърде бързо, това дерайлира или забавя нещата, защото виждате нещата такива, каквито си ги представяте, вместо такива, каквито са.

Следващия път, когато бъдете негативно задействани и се окажете на път да вземете необмислено решение, забавете темпото, дишайте и усетете тези емоции. След това вземете решението си, когато се почувствате центрирани.

Вижте още: Според психолози: 7 знака, че мъжът ви винаги ще бъде верен

2. Оставяте решенията да се вземат, защото се страхувате да не вземете грешни решения

Като не правите абсолютно нищо, решението ще се вземе от само себе си. Въпреки това можете да възприемете гледната точка, че няма правилни или грешни решения. Има само решения, които вземате и резултати, които получавате. Това е просто. Ако вземете решение и харесвате резултата, продължете по този път. Ако искате различен резултат, вземете различно решение или направете друг избор.

3. Вземате решения, за които съжалявате, въз основа на силни емоции

Когато сте контролирани от похот или увлечение, ще пропуснете, пренебрегнете или рационализирате червените знамена. Вземате решения, които жертват вашата почтеност, за да угодите на човек за сметка на вашето щастие, да давате твърде много и да приемате трохи в замяна, за да го държите наоколо.

Такива решения ще понижат вашето самочувствие и самооценка, за да ви накарат да се срамувате от това кой сте станали.

Ако сте осъзнали, че това са решенията, които сте взели, бъдете мили и състрадателни към себе си. Вие правите всичко възможно във всеки един момент въз основа на това, което знаете. Това са уроците, които трябва да научите, и растежът, който трябва да преживеете.

4. Прекалявате с решенията, вместо да се вслушвате във вътрешната си мъдрост

Колкото повече се опитвате да обмислите пътя си към решение, толкова по-объркващо е то. Това е така, защото прекаленото мислене не ви позволява да видите нещата. Когато става въпрос за сърдечни въпроси, вземането на решения от ума ви рядко води до желания резултат. Вместо това тези решения увековечават цикъла на нездравословна любов. Най-истинският отговор на любовта се усеща в тялото ви, където се свързвате с вътрешната си мъдрост.

5. Наблягате твърде много на съветите на приятелите си

Мнението на приятел е предимно пристрастно и рядко безпристрастно, защото се основава на неговия опит, перспективи и възгледи за любовта. Когато използвате неговите съвети, за да вземате решения, те ще клонят към това, което той би направил, което не е непременно правилно за вас.

Вижте още: Ако не чувствате тези 5 неща, това не е истинска любов

6. Вземате краткосрочни решения, надявайки се на дългосрочни резултати

Ако не се виждате с никого, може да има смисъл да излезете с човек, който ви привлича, дори и да знаете, че той не е правилният. Например, когато току-що сте излезли от 10-годишен брак и следвате съветите за запознанства. Но в повечето случаи ще постигнете краткосрочни желания за сметка на дългосрочните си. Ще изпратите смесени сигнали и ще продължите да получавате смесени резултати.

Тъй като продължителността на вниманието е по-кратка и нетърпението е норма, правим прибързани заключения и вземаме прибързани решения, когато човек не реагира веднага по начина, по който бихме искали. Не си даваме време и пространство, за да правим добри избори и обмислени решения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама