5 тихи знака, че бавно се отдалечавате от партньора си


5 тихи знака, че бавно се отдалечавате от партньора си
Снимка: iStock

Понякога откъсването не се случва по големи, очевидни начини – то се промъква тихо. Без да го осъзнавате, малки промени в поведението или емоциите могат да показват, че бавно се отдръпвате от партньора си. Тези фини знаци може да се почувстват незначителни, като например да прекарвате повече време сами или да се чувствате безразлични към неща, които са имали значение. Ако обаче не бъдат проверени, те могат да се натрупат и да причинят голямо прекъсване на връзката.

1. Ставате по-добър слушател

Когато започнете да се откъсвате емоционално, може да забележите, че ставате по-добър слушател, но не непременно поради правилните причини. Вместо да се чувствате ангажирани с разговора, вие слушате повече, защото вече не чувствате нужда да изразявате себе си. Предпочитате да избягвате разговори, така че просто слушате.

Може да губите интерес да споделяте собствените си мисли и чувства с партньора си. На този тип слушане му липсва емоционалното движение напред-назад, което някога ви е сближило, и може да е знак, че емоционално проверявате.

2. Всичко се чувства като скучна работа

Нещата, които някога са ви носили радост, като планиране на срещи, правене на малки услуги на партньора ви или дори просто прекарване на време заедно, започват да се чувстват като домакинска работа. Вместо да искате да правите неща за партньора си, вие ги правите по задължение или просто за да избегнете конфликт.

Връзката се чувства по-скоро като отговорност и може да се почувствате изтощени от идеята да полагате допълнителни усилия. Когато връзката ви изглежда като задача да отметнете списъка си със задачи, това е силен знак, че емоционалната ви връзка избледнява.

3. Вече не се карате

Липсата на скандали може да звучи като нещо добро. Но всъщност може да е предупредителен знак, ако е така, защото вече не ви пука достатъчно, за да спорите.

Здравите взаимоотношения включват разногласия и спорът може да означава, че все още сте инвестирани в решаването на проблеми. Когато спрете да спорите напълно, това може да означава, че вече не виждате смисъл да решавате нищо.

4. Ставате обсебени от самоусъвършенстване

Започвате да се фокусирате върху хобита, фитнес или лични цели, но съзнателно изключвате партньора си от тези дейности. Вече не се интересувате да растете заедно като двойка, а по-скоро да се изградите независимо. Тази мания за самоусъвършенстване може да е начин да се подготвите психически за живот без партньора си.

5. Тайничко се надявате те да направят първата крачка да си тръгнат

Хващате се, че искате партньорът ви да е този, който ще скъса, дори и да не сте готови да го признаете на глас. Избягвате да вземате решения или да се сблъсквате с проблеми, защото дълбоко в себе си се надявате те да поемат инициативата.

По този начин не е нужно да сте „лошият“. Можете да избегнете чувството за вина за прекратяването на връзката. Това е пасивен подход, който показва, че вече сте емоционално отстранени, но не сте готови да поемете отговорността сами да прекратите нещата. Емоционалното прекъсване на връзката може тихо да нарасне във взаимоотношенията, но понякога това е знак за нещо по-дълбоко и по-токсично.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама