3-те най-малко важни неща, които трябва да търсите в партньор


3-те най-малко важни неща, които трябва да търсите в партньор
Снимка: iStock

Животът в средата на 20-те беше погълнат от нова кариера, изнасяне, впускане в нови приключения, намиране на нови приятели и небрежни срещи. Както сте се развили през зрелостта, така и вашите стандарти за запознанства. Някои качества, които сте смятали за необходими, за да притежава значим човек тогава, са полярната противоположност на това, което търсите днес.

Ето 6-те най-малко важни неща, които трябва да търсите в партньора си според психологията:

1. Перфектна 10

На 25 години добрият външен вид може да е бил определящият фактор за това дали ще продължите да се виждате с някого или не. Ако вече не виждате това като жизнеспособна причина да не излизате с някого, вие сте тръгнали по правилния път на зрелостта.

Не забравяйте, че докато физическото привличане играе важна роля във всяка връзка, емоционалното ще ви накара да желаете партньора си още повече. Добрият външен вид може да ви привлече към някого, но почтеността, честността, добротата и хуморът ви карат да останете с тях. Физическото привличане може да е било първоначалното привличане на вниманието, но характерът е спойката за успеха на вашата връзка.

Проучванията последователно показват, че докато физическият външен вид може да играе роля в първоначалното привличане, фактори като личност, доброта, интелигентност и споделени ценности често се считат за по-важни за дълготрайното удовлетворение от връзката, което предполага, че физическият външен вид не е основният определящ фактор в избор на партньор. Много проучвания показват, че хората дават приоритет на нефизическите черти, когато избират партньор, според изследване от 2017 г., публикувано в Evolutionary Psychological Science.

2. Споделя същите интереси

Търсенето на мъже или жени, преследващи впечатляващи кариери (напр. лекари, адвокати, изпълнителни директори на фирми и т.н.) може да е било модерното нещо в университета или докато флиртувате с момчета в бара в средата на 20-те си години, но вие оттеглихте тази тактика, когато пораснахте. От гледна точка на намирането на някой с "атрактивна" работа, стига вашият любим да може да плаща сметките, за него или нея е много по-важно да има работа, която е смислена, отколкото да има една от впечатляващите работни места. Плюс това, някой с по-малко взискателна работа може да има повече време и енергия, които да инвестира във връзката ви. 

3. Значително богатство

В един или друг момент всеки млад човек има фантазията да намери някой, който може да подкрепи финансово неговите или нейните нужди. За щастие, тази загриженост е намаляла. 

Вместо да искате да сте с човек, който може да подкрепи вашата мания по обувките, сега трябва да копнеете да намерите някой със същия подход към харченето и спестяването на пари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама