10 знака, че връзката ви е нездравословна, въпреки че се преструвате, че всичко е наред


10 знака, че връзката ви е нездравословна, въпреки че се преструвате, че всичко е наред
Снимка: iStock

По-лесно е да забележите дали връзката на някой друг е здрава или не, тъй като не сте замесени. Когато става въпрос за отношенията ви, може да е по-трудно да разберете, защото знаците са фини и могат да ви накарат да се чувствате несигурни и да се съмнявате.

1. Има злоупотреба

Когато вие сте психически, физически или емоционално малтретирани, това абсолютно не е здравословна връзка.

2. Оправдавате се за тях

Когато непрекъснато защитавате или рационализирате поведението на партньора си пред приятели, семейство и най-вече пред себе си, това е категоричен знак, че връзката се нуждае от помощ.

3. Не бихте позволили на приятел да бъде във връзката, в която сте вие

Ако най-добрата ви приятелка беше във връзката, в която сте вие, и бихте ѝ казали да си тръгне, време е да преосмислите отношенията си.

4. Продължавате да се надявате партньорът ви да се промени

Ако продължавате да се надявате, че партньорът ви ще се промени към по-добро, а той продължава да се държи по същия начин или се влошава, това е ясен знак за обтегнати отношения.

5. Оставате само заради децата

Смятате ли, че казвате или си мислите: "С него съм само защото имаме деца заедно?" Брачните конфликти са стресиращи за децата и увеличават детската агресия и замесването им в родителските спорове, както е публикувано в Journal of Social Development.

6. Вашият партньор се чувства като бреме

Когато не очаквате с нетърпение да го видите или да говорите с него, това може да накара връзката да се почувства като емоционална тежест.

7. Имате презрение към партньора си

Започвате да си мислите: "По-нещастна съм, когато съм с него и при мисълта, че съм с него." Институтът Готман обяви презрението за убиец на връзката.

8. Подозрителни сте към партньора си

Да бъдете подозрителни към партньора си и да се страхувате да се конфронтирате с него за това е безпроблемна ситуация.

9. Партньорът ви изсмуква енергията

Когато се чувствате изтощени, след като сте прекарали време с него, вероятно инвестирате много повече емоционален труд от партньора си.

10. Самооценката ви намалява

Това, че не се чувствате добре, когато сте с него, е явен знак за връзка, която може да навреди на вашето благополучие, както се потвърждава от проучване на самочувствието и възприемания конфликт, публикувано от Public Library of Science One Journal.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама