Държането на ябълки в кошница във вашата кухня е добро визуално напомняне да хапвате редовно от този плод. Както се оказва обаче, съхраняването им на плота ви може да ги накара да се развалят седмици по-рано, отколкото ако ги поставите в хладилника, съобщава Daily Meal.
При стайна температура ябълките издържат около седмица. Но ако ги охладите, те могат да останат свежи за един до два месеца. Това е от съществено значение за намаляване на хранителните отпадъци.
Вижте още: 6 невероятни ползи за здравето от ябълките
Колко студено?
В идеалния случай трябва да ги съхранявате при температури, които варират от 1 до 3 градуса. Ябълките започват да замръзват при около -1,5 градуса.
Кое е най-доброто място за съхранение на вашите ябълки?
Най-свежото чекмедже на вашия хладилник. Имайте предвид обаче, че не трябва да съхранявате ябълките си заедно с други продукти. Ябълките отделят етилен, който може да причини разваляне на други плодове и зеленчуци.
Ако не планирате да изядете всичките си ябълки в рамките на няколко седмици, може да помислите за разнообразието, което купувате.
Колкото по-малка е ябълката и колкото по-дебела е кожата, обикновено толкова по-дълго ще се съхранява свежа. Освен това по някаква причина тръпчивите ябълки се съхраняват по-дълго от по-сладките.