Месенето на каймата е процедура, която е неизменна част от приготвянето на кюфтета.
Много домакини са свикнали да месят каймата. Това действие се извършва както от млади, така и от опитни домакини.
Въпреки това, популярността на този метод не означава, че той е правилен. Ако сте свикнали да месите кайма с ръцете си, тогава не се изненадвайте, че кюфтетата не стават перфектни.
Защо не трябва да месите каймата с ръце?
Ако месите каймата с ръце, тя ще стане твърде хомогенна, ще загуби своята "ефирност". В случая е трудно да се приготвят сочни, нежни и ароматни кюфтета.
Как е правилно да се меси каймата?
Използвайте силиконова кухненска шпатула, специално предназначена за тази процедура.
Ако не разполагате с това приспособление, тогава можете да вземете обикновена лъжица. Но в никакъв случай не месете каймата с ръце.
Не прекалявайте и с оформянето на кюфтета. Не е нужно да оказвате голям натиск върху тях. Няколко леки потупвания са достатъчни.
Ако следвате всички горепосочени препоръки, кюфтета ще бъдат ефирни и ще запазят сочността си.