Това е най-пренаселеният остров на Земята (ВИДЕО)


Това е най-пренаселеният остров на Земята (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Провъзгласен за най-гъсто населения остров на Земята и само на два часа път с лодка от континенталната част на Колумбия, той всъщност е само малко по-голям от футболно игрище. Говорим за Санта Крус дел Ислоте, който турският инфлуенсър Рухи Ченет посети и направи завладяващо видео.

Повече за Санта Крус дел Ислоте

Островът има площ от само 1% от квадратен километър и е населяван от 816 души. В средностатистическа къща може да има много хора, които живеят в една стая заедно, като един жител смята, че броят им може да е около 10.

По отношение на размерите островът е малко по-голям от футболно игрище и във видеото се казва, че има гъстота от 68 000 души на квадратен километър. Но си струва да се отбележи, че бройката на населението на острова често варира значително.

На Санта Крус дел Ислоте има четири улици и няма коли и мотори. Освен това има едно училище, една църква, една клиника, един хотел, един ресторант и три пазара.


Как точно е възникнал този остров?

Местните предания казват, че група рибари го намерили, прекарали нощта на него и след това решили да се заселят там, тъй като нямало комари. Във видеото на Ченет се казва, че островът е по-късно изкуствено разширен чрез компресиране на коралови скали, миди и отпадъци година след година.

Според местните средната продължителност на живота на острова е 85-90 години. Но там няма гробище, така че телата се пренасят на континента и се погребват там.

На острова има слънчеви панели за производство на електричество за жителите. Това означава, че ако има слънчево време, има електричество между 12 сутринта и 5 вечерта. Канализация няма, а вода се набавя от колумбийските военноморски сили веднъж на три седмици.

Логично е, че мнозинството от жителите разчитат на туризма, за да изкарват прехраната си, като туристите всеки ден плащат малка такса за посещение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама