Когато трябва да сготвите бърза вечеря или просто се чудите какво да си поръчате в ресторанта, пилешките крилца винаги са добра идея!
Числата не лъжат - американците поглъщат средно по 290 крилца годишно, докато европейците доста по-малко. Пилешките крилца всъщност съдържат някои хранителни изненади, които могат да накарат всеки да преосмисли тази на пръв поглед “забавна” храна.
Знаете ли, че крилцата почти нямат въглехидрати, за сметка на високите нива на протеин? Самото месо съдържа големи количества витамини A, E, D и K и широка гама от важни минерали като желязо и калций. Оказва се, че крилцата са едни от най-полезните части на пилето.
Как да извлечете най-много хранителни вещества от пилешкото крилце?
Можете да извлечете оптималното количество хранителни вещества, като ги приготвите на пара, на фурна или на скара, за да разкриете пълния им потенциал. Ако искате да намалите още повече съдържанието на мазнини, можете да премахнете кожата,