Отново отвориха шейни-зоната на Витоша


Отново отвориха шейни-зоната на Витоша
Снимка: iStock

Зоната за спускане с шейни отвори врати на Витоша. Специализираното съоръжение бе открито миналата година и сега за втора поредна зима ще зарадва софиянци и гостите на града, предпочитащи да прекарат почивката си на чист въздух в планината.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Всеки уикенд малчугани и техните родители могат безопасно да се спускат, без да си пречат със скиори и бордисти. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране.

Откриването на шейни-зоната съвпада със старта на ски и сноуборд сезона на Витоша - началото ще бъде дадено в петък, на 24 декември с дневно каране, а на 27-и декември ще бъде пуснато и нощното. На място кипи усилена подготовка на трасетата, като в момента времето позволява и снежните оръдия по писта "Лалето" работят почти непрестанно, за да се осигурят възможно най-добри условия за практикуването на зимни спортове.

Ако искате да осигурите снежни усмивки за децата – шейни-зоната на Витоша е точното място.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама