Първият ресторант под вода в Европа вече работи. Той се намира до южното крайбрежие на Норвегия, а резервациите се трупат бързо. Всъщност само за ден са направени над 7000, пише Travel and Leisure.
Заведението се казва Under. Има капацитет да обслужва по 40 клиенти наведнъж. Менюто, предвидимо, включва много морски дарове, както сезонни и местни ястия.
Главен готвач е Николай Елитсгард Педерсен, работил в редица ресторанти със звезди Мишлен в скандинавските страни.
Половината от сградата е под вода. Огромен прозорец разкрива на посетителите гледка към подводния свят.
Ако много ви се ходи там, обаче ще трябва да поспестявате. Вечеря с няколко блюда и напитки излиза около 400 долара на човек.
Under е най-големият подводен ресторант в света. Подобни заведения има и на Малдивите и по бреговете на Индийския океан.