Отбелязваме Деня на Европа с 3D мапинг спектакъла "Заедно"


Отбелязваме Деня на Европа с 3D мапинг спектакъла "Заедно"
Снимка: ПР

На 9 май Европейският съюз празнува Деня на Европа - честване на Декларацията на Робер Шуман от 1950 г., поставила началото на европейското обединение. През тази година Бюрото на Европейския парламент организира триизмерно видео мапинг шоу "Заедно", което ще бъде проектирано на фасадата на Регионалния исторически музей — София на 9 май от 21.15 ч.

Историята на тазгодишното светлинно шоу акцентира върху ролята на човека и ценностите, върху които е изграден Европейският съюз, които са и общочовешки. Главният герой в спектакъла „Заедно“ са зрителите, които ще бъдат приканени да повярват в собствените си сили и да използват потенциала си. В ролята на разказвач е изкуственият интелект, който е в центъра на вниманието и на Европейския парламент.

Достъпът до шоуто върху фасадата на Регионалния исторически музей - София ще бъде свободен. Ще се редуват проекции на български и английски език, които ще продължат до полунощ.

3D мапинг шоуто ще бъде излъчвано на живо от 21.30 ч. на 9 май във Facebook страницата и YouTube канала на Европейския парламент в България.

Гледайте спектакъла по време на Фестивала на светлините LUNAR

Спектакълът "Заедно" ще бъде част и от второто издание на Фестивала на светлините LUNAR, който ще се проведе от 11 до 14 май 2023 г. в София. В рамките на фестивала жителите и гостите на столицата ще имат възможност да видят общо 23 светлинни творби, които ще превърнат някои от най-известните столични фасади, паркове и площади в галерия под открито небе. Програмата на събитието включва произведения на светлинни артисти от цял свят. Всички творби ще могат да бъдат посетени безплатно, а светлините ще бъдат включени между 21:00 и 00:00 ч. във всяка от четирите вечери на фестивала.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама