От 47 години кола е паркирана на едно и също място


От 47 години кола е паркирана на едно и също място
Снимка: iStock

Кола, паркирана на едно и също паркомясто в продължение на 47 години, се е превърнала в туристическа атракция в Италия.

Анджело Фреголент, сега на 94 години, паркира своята Lancia Fulvia 1962 пред вестникарската будка, която управлява със съпругата си Бертила Модоло, в Конелиано. През 1974 г. двойката се пенсионира и оставя колата там. Оттогава автомобилът е изключителна местна забележителност.

Сега старата Lancia ще бъде репатрирана, реставрирана и превърната в паметник, тъй като е станала част от забележителностите на града.

94-годишният ѝ собственик Анджело казва пред Il Gazzettino: "Аз държах вестникарската будка под къщата в продължение на 40 години заедно със съпругата ми Бертила, която е десет години по-млада от мен. Когато отворих бизнеса, бях щастлив, че колата е паркирана пред него, защото разтоварвах вестниците в багажника и след това ги вкарах вътре".

Когато двойката се пенсионира, те изоставят колата, която се превръща в част от естетиката на града. Все повече туристи си правят селфита с ретро автомобила, а снимките заливат социалните мрежи.

Колата вече е репатрирана и изпратена в работилница, за да бъде внимателно възстановена от щетите на престоя навън в продължение на 47 години.

След като бъде напълно реставрирана, тя ще бъде поставена пред местно училище точно до къщата на Анджело и Бертила, което означава, че те ще могат да се любуват на старата си кола от прозореца си, докато туристите минават оттам, за да си правят селфита.

Fulvia е проектирана от Пиеро Кастагнеро и става известна в света на моторните спортове, след като успешно се състезава в международния рали шампионат през 1972 г.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама