Научете се как лесно да разпознавате фалшивите парфюми


Научете се как лесно да разпознавате фалшивите парфюми

В света на луксозните парфюми, автентичността определено е от първостепенно значение. Имитациите на скъпите парфюми не само че далеч не са толкова качествени и трайни, а и могат да крият сериозни рискове за здравето. Репликите обаче понякога са толкова добри, че е трудно да се разпознаят, затова днес ще дадем някои насоки как лесно можете да различите оригинален от фалшив парфюм.

По кое се различават оригиналните парфюми от имитациите им

Опаковката

Оригиналните парфюми в повечето случаи са обвити с висококачествени материали. Те винаги са плътно опаковани в целофан, затова, ако той е разхлабен, най-вероятно сте попаднали на фалшификат. Кутиите пък се изработват от здрав картон, чиито ръбове са остри и прецизни.

Принтовете и логата, отпечатани на кутията, трябва задължително да са с висока резолюция. По опаковката не би следвало да има неравни или размазани изображения и букви.

Вижте още: 6 хитри парфюмни трика, с които ще вземете най-доброто от всеки аромат

Серийните номера и баркодовете

Оригиналите пристигат със серийни номера и баркодове на кутията, които по нищо не се различават от тези на флакона. Затова погледнете първо баркода - той трябва да е симетрично позициониран и лесен за сканиране.

Серийният номер задължително трябва да бъде отпечатан или гравиран, ако той е под формата на стикер, значи сте попаднали на имитация.

Парфюм

Бутилката

Оригиналните парфюмни флакони сами по себе си са произведение на изкуството. Те се изработват от висококачествено и тежко стъкло – това е закономерност. Капачката трябва да пасва перфектно на бутилката, а пулверизаторът да е много лесен за натискане. Парфюмнота мъгла, която осигурявава трябва да е равномерна.

Етикетите, залепени върху стъклената повърхност на флакона пък трябва да са перфектно отпечатани. Ако има балончета въздух между битилката и печата, значи нещо не е наред.

Вижте още: 5 успешни жени и техните любими парфюми

Трайността

Оригиналните парфюми са създадени да издържат поне по няколко часа, а след това да остава един по-слаб и едва доловим аромат. Ако той обаче изчезне в рамките само на един час, това не е добър знак.

Касовата бележка

Винаги взимайте касовите бележки, защото магазините и брандовете, които продават оригинални парфюми, добавят детайлна информация за закупения от вас продукт на тях. Можете да проверите също и дали магазинът има политика за връщане и гаранция за парфюма. Големите брандове винаги предлагат много добри гаранции, имайте го предвид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама