Най-добрият начин да заредите устройствата си, удължавайки живота на батерията


Най-добрият начин да заредите устройствата си, удължавайки живота на батерията
Снимка: iStock

Търсенето на контакт на всяко място, на което сте, се е превърнало в начин на действие за всеки потребител на технологии. Нашите устройства все повече трябва да издържат на ежедневно (дори ежеминутно) използване, така че тяхната способност да задържат заряд става все по-слаба, оставяйки ни с изтощен смартфон или лаптоп в най-лошия възможен момент.

Защо изглежда, че батериите на някои устройства умират бързо?

Има просто обяснение защо това се случва. Животът на литиево-йонна батерия обикновено е 500 цикъла (около година и половина). Цикълът на батерията се измерва с едно пълно зареждане от 0 до 100. Така че, през колкото повече пълни цикли преминава вашият телефон, толкова по-скоро трябва да го смените. Можем да благодарим на химичните реакции, които създават атомно натрупване, докато устройството се зарежда, за ограничения живот на батериите.

Вижте още: Защо мъжете никога не трябва да носят телефона в джоба си

Как можете да удължит живота на батерията на вашето устройство?

Добра идея е да зареждате телефона си само частично, за да забавите изтощаването на жизнения цикъл на батериите. Най-добрият начин да поддържате батерията си заредена е 25-85%.

Литиево-йонните батерии могат да бъдат подложени на екстремни натоварвания. Един от най-големите претенденти за разрушаване на здравето на батерията на вашия телефон е да оставите телефона да се зарежда над 100 процента. Много хора имат този навик и не осъзнават какви щети причинява на батерията им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама