Кой има имен ден днес, 6 август 2024 г.?


Кой има имен ден днес, 6 август 2024 г.?
Снимка: iStock

Днес - 6 август 2024 г. - повод да почерпят имат Сотир, Спас, Христин, Христина, Християн, Християна, Христо, Сияна, Светлин, Светла. Честит имен ден!

На този ден Българската православна църква празнува Преображение Господне. Празникът е свързан с явяването на Иисус Христос пред трима от най-близките му ученици - Петър, Иаков и Йоан.

Иисус Христос решил да покаже на трима от апостолите истинната си небесна слава, за да укрепи вярата им. Изкачил се с тях на планината Тавор в Галилея, отдалечил се от тях и започнал да се моли. Скоро те заспали, а когато се събудили, видели своя Учител напълно преобразен. Преображение Господне е свързано с промяна и с нова надежда за всички вярващи.

Младите влюбени могат да планират годеж и последваща сватба през есента на днешния ден. На Преображение Господне започва обръщането на природата към зима - денят намалява, а морето става по-бурно.

Пожелания за имен ден

Нека само обич топли твоите очи, нека слънцето огрява дните ти с лъчи, здравето да ти е спътник всеки божи ден аз ти пожелавам честит имен ден!

***

Честит имен ден, пожелавам ти бистър ум, за да се къпеш в пари, любов, за да обичаш най-прекрасната жена, здраве, за да си як като камък, крила, за да покориш всички висоти, издражливост, за да изпиеш всичкия алкохол тази вечер! Наздраве!

***

Желая ти букет от рози, покрит с шапките на младостта, нежно завит с воала на щастието и прекрасно обвързан с лентата на любовта! Честит имен ден!

***

Честит Имен Ден! Винаги пожелавам най-вече здраве, защото няма нищо по-важно от това.

***

Ако има нещо по-хубаво от живота, ако има нещо по-красиво от изгрева, ако има нещо по-чисто от мечтата, ако има нещо по-силно от любовта - то нека бъде вечно твое!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама