Кой има имен ден днес, 20 юли, 2024 г.


Кой има имен ден днес, 20 юли, 2024 г.
Снимка: iStock

Днес - 20 юли 2024 г. - е Илинден и празник имат Илиана, Илина, Илка, Илонка, Искра, Лина, Лиа, Илия, Илиян, Илкo, Илкa, Илчо. Честит имен ден!

Честваме паметта на Свети Илия - пророк и скитник-аскет, живял по времето на израелския цар Ахав. Илия се явил пред него, за да го предупреди, че Бог ще го накаже със суша, която ще бъде убийствена за целия народ. Пророчеството се сбъднало. Чак тогава Господ се смилил и пратил пророка да извести на народа края на бедствието. Пророкът Илия се понесъл с огнена колесница над небето, така е изобразен и в иконографската традиция.

Според традициите на този ден не бива да се работи, а който ви дойде пръв на гости - така ще ви върви през цялата година. Избягвайте къпането в морето днес, защото се вярва, че то взима жертви.

Пожелания за имен ден

Честит имен ден!

Желая ти името ти да ти носи радост и да се споменава само с добро! Нека великото ти име да ти носи гордост и слава. Бъди здрав и постигай много успехи в живота, защото ти можеш всичко!

*** 

Честит имен ден!

Пожелавам ти здраве и сила, за да се справиш с всяка пречка на живота. Бъди горд, че носиш това славно царско българско име! Бъди здрав, все така работлив и дерзай смело напред, за да сбъдваш още от своите мечти!

***

Казват че името определя съдбата на човека, затова ти пожелавам това е вярно! Нека името ти, изпълнено със значение и смисъл да ти донесе само успехи, нека пътя ти е изпълнен с поводи за радост и гордост. Бъди все така успешен, грижовен и жизнерадостен!

Честит имен ден, приятелю!

***

Нека името ти носи само хубави преживявания, успехи и здраве! Носи го с чест и гордост и продължавай да го пълниш със смисъл, покорявайки нови върхове и помагайки на всеки около теб! За мен е чест, че те познавам, бъди все така мъдър и мечтай смело!

Честит имен ден! Наздраве!

***

Честит имен ден!

Нека светеца, чието име носиш винаги да те закриля и да ти помага! Пожелавам ти да придобиеш неговите качества и да си горд с името си! Имай сила, вяра, действай дръзко и винаги бъди първи, какъвто много пъти показваш, че си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама