Какви подаръци да НЕ подаряваме, носят лош късмет


Какви подаръци да НЕ подаряваме, носят лош късмет
Снимка: iStock

Избирането на подаръци за близките ни хора безспорно е едно от любимите занимания на повечето от нас. Това обаче може да се окаже колкото приятно, толкова и стресиращо, защото в стремежа си да ги зарадваме с подарък, е възможно да ги обидим. Особено ако подбираме подаръци за приятели с различна народност и съответно култура.

5 неща, които да избягваме да подаряваме

Остри предмети

В много страни подаряването на остри предмети като ножове например се счита за невъзпитано, защото те символизират лош късмет или пък са знак за прекъсване на отношенията между хората.

Празен портфейл

Портфейл

Ако сте избрали портфейл за подарък на някой ваш близък, уверете се, че сте мушнали вътре някоя монета или банкнота. Така негласно пожелавате пари и късмет на получателя му.

Огледало

В страни като Китай се вярва, че огледалото привлича лоши духове и подаряването му може да се приеме като знак за лоши помисли от ваша страна.

Ръкавици

Красив чифт ръкавици звучи като идеален коледен подарък, но се оказва, че не навсякъде е така. В Канада подаряването на ръкавици се смята за лоша поличба. Това вярване идва още от древни времена, когато рицарите са носели ръкавиците на любимата дама в шлемовете си.

Часовник

В много страни по света, включително и у нас, се вярва, че този подарък е символ на изтичащото време и смъртта. Затова колкото и скъп и хубав да е часовникът, по-добре избягвайте да го подарявате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама