Пандемията от коронавирус промени много нещa по цял свят, особено начина, по който се храним на публични места. Преди дни бяха отворени ресторантите и кафенетата в България, които трябва да спазват някои предпазни мерки (дали всички го правят е друга тема).
Заразата с COVID-19 тръгна от Азия, по-конкретно от Китай, и след месеци ограничения там първи отмениха карантината, затова ни беше интересно как изглеждат заведенията им за хранене сега.
Мерките за безопасност са различни - служителите носят маски, на всяка маса има дезинфектант за ръце, направени са отделни "клетки" за хранене, а някои дори все още мерят температурата на посетителите.
Things are mostly back to normal here now but this was common and effective. pic.twitter.com/rdGsyvpQmJ
— Naomi Wu 机械妖姬 (@RealSexyCyborg) April 17, 2020
Starbucks in Taipei pic.twitter.com/NC3BHnITOI
— Nicolas (@nicolexandre) April 20, 2020
The lunch room at ASUS computers in Taipei... pic.twitter.com/BtdN1VnDmd
— Wigg Test/Trace/Isolate Dammit (@wiggpdx) April 17, 2020
This is hey tea in Shenzhen, it's become a lot more relaxed in the last two weeks - masks are still a must from all the kitchen staff and every server - guests are temperature checked and have to have masks under chin - we no longer have to sit apart 2m apart - before that yes pic.twitter.com/qh1hvPeZD4
— Luke Sheridan (@lukeshero) April 17, 2020
Lots of restaurants are doing this in Taiwan pic.twitter.com/wyFTSWUis5
— Leroy Yau (@yauleroy) April 22, 2020
In Hangzhou, China... masks, temperature checks and showing your green QR code are the norm. A McDonalds has made a QR code only ordering system. Eliminating interactions as much as possible and eliminating touch screen ordering. Scan the code, place your order, pick up your food pic.twitter.com/lGKmZYzye4
— Eun Ji Kim (Faith) (@Faithertate) April 25, 2020