Пърженето на лук също има своите тънкости. От спазването им зависи вкуса на ястието.
Как е правилно да се пържи лук?
Това са тайните на опитните кулинари за пържене на лук.
1. Лукът няма да стане вкусен, ако се нареже на ситно преди пържене. Пържете го само нарязан на едро - ястията ви ще са по-вкусни.
Градинар издаде какво да правим, за да имаме глави ЛУК колкото портокали
2. Не пестете от количеството растително масло при пърженето на лука.
3. Разбъркването на лука в тигана трябва да започне, едва след като процесът на пържене стартира.
Колкото по-често се прави това, толкова по-малко вероятно е да се постигне златист оттенък.
4. Не покривайте тигана с капак.
В противен случай зеленчукът няма да бъде пържен, а задушен или варен. Не всеки ще хареса вкуса на варен лук.
Отглеждане на лук по китайски метод за богата реколта
5. В последния момент, когато лукът е почти готов, трябва да добавите 20-40 грама масло, след което можете да го покриете тигана с капак.
6. Добавянето на солта е най-добре да стане в самото начало на топлинната обработка.